Реклама / Ads
1| 3111 |24.06.2021 НОВИНИ

АРТЕКС: Продължаваме да протестираме и да апелираме законите в България да се спазват!

.
На 25.06.2021 г., от 8.30 часа, ние от АРТЕКС отново излизаме на протес тпред Министерския съвети Президентството, за да поискаме справедливост, законност, защита на българския бизнес и предсказуем инвестиционен климат; за да призовем за вземането на отговорно решение по казуса „Златен век“, за да защитим нашите легитимни правни очаквания, за да не останат думите „правова държава“ и „върховенство на закона“ само красиви фрази, изпразнени от реална сила и съдържание.
 

На 23.06.2021 г. подадохме в Административен съд -София град установителен иск по чл. 128, ал. 2 от АПК, с който молим съда да установи изрично, че разрешението за строеж на сграда „Златен век“ е валидно най-малко до ноември 2022 г. и че АРТЕКС има право да реализира строежа във вида и обема, съгласно това разрешение.

 

Поискали сме от съда да се произнесе и по въпроса за автоматичното удължаване на срока на валидност на разрешението за строеж с времето, през което строителството е спряно с незаконосъобразенакт на администрацията. Не че българският съд вече не се произнесе с окончателно решение в полза на проекта „Златен век“! Не че българският съд в мотивите си не се произнесе и конкретно по въпроса за валидността на разрешението за строеж!  

 

Днес надлежно депозирахме до Началника на ДНСК, арх. Влади Калинов, искане за спиране на административно производство по издаване на заповед по реда на чл. 224, ал. 1 от ЗУТза спиране на строежа, с оглед наличието на вече висящо съдебно производство, което е преюдициално спрямо издаването на заповед за спиране на строителството.ю

За нас е изключителна важна подкрепата на Националната асоциация на строителните предприемачи, която застава зад нашата кауза и в своя позиция по темата посочва, че:

 

„От една страна Държавата в лицето на съда постановява, че нейният орган ДНСК неправомерно е спрял строежа за срок от две години и в същото време същият този орган се готви отново да спре обекта с мотив, че са изтекли разрешителните през времето, в което самия той неправомерно го е спрял. Това, освен че противоречи на здравата логика, е неморално и нерационално.“

 

Обръщаме се към всички отговорни институции с апел да не се допуска спрямо нашата компания нова проява на административен произвол. Колкото и да ни е трудно да се борим срещу държавния инструментариум, ние няма да се уморим и няма да се откажем да отстоявамеправата, които Конституцията на Република Българияни гарантира!

 

Обръщаме се към всички отговорни институции и с още един апел -не допускайте издаването на нов незаконосъобразен акт! От това в крайна сметка ще произтекат вреди в огромен размер за държавата, aотговорността за това ще е изцяло Ваша!

 

АРТЕКСИНЖЕНЕРИНГ АД, АРТЕКС ЗЛАТЕН ВЕК ООД, партньори и подкрепящи граждани

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 21| 3902 |20.06.2021 АРТЕКС: Не жертвайте българския бизнес, заради политически амбиции! . 0| 2913 |15.06.2021 Родители отново на протест: Ще протестираме докато СО не осигури място и за последното неприето дете . 9| 3254 |07.05.2021 Корнелия Нинова пред протестиращи пенсионери: Продължаваме битката за преизчисляване на пенсиите . 5| 2990 |16.04.2021 Продължаваме да сме втори по смъртност в ЕС. Очаква се колективен имунитет до края на август

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads