Реклама / Ads
1| 4493 |02.07.2020 НОВИНИ

”Артекс”: Уповаваме се на върховенството на закона

.
Във връзка с решението на Върховния административен съд, което без да оспорва законността на разрешителното за строеж на „Златен век”, връща делото на АССГ за ново разглеждане с оглед събиране на доказателства от двете страни, АРТЕКС ИНЖЕНЕРИНГ желае да заяви следното:
 

Имаме всички необходими доказателства, с които да подкрепим своята позиция в спора с ДНСК по реализацията на сградата „Златен век". Те са били на разположение на съответните органи - всички, винаги и изцяло.


Уповаваме се на върховенството на закона именно защото всички действия на компанията са доказано законосъобразни.


Правотата ни обаче се доказва и ще бъде доказвана на огромна цена.

 

Възпрепятстването и забавянето на законните строителни работи са за сметка на стотиците работници, които са ангажирани в проекта, за сметка на ресурсите на една изцяло българска компания, която от четвърт век е част от градивния бизнес у нас.
Спирането на „Златен век" няма да бъде просто проблем на една компания. То се възприема като предупредително послание към всички, които искат да работят с размах: по-безопасно е да се действа на дребно и да се повтаря познатото.
Посредствеността, изглежда, у нас никого не плаши. Не можем да бъдем спокойни: случаят „Златен век" илюстрира защо България е на 61 -о място в класацията на Световната банка по свободна бизнес среда

- след Косово, Румъния и Кения например. Не само нашият екип, но и цялото общество остава с основателни съмнения за фактори извън обществения интерес, които оказват влияние на решенията на административните органи. Тези фактори понякога са по-силни от фактите и правната основа.


В условията на криза покрай COVID-19 борбата с бюрократичните, административните и институционалните проблеми е особено изтощителна.


И все пак нашите усилия да участваме в обновлението на София като европейска столица от XXI век - модерна и технологична, човечна и гостоприемна - водят до много по-траен резултат от десетки управленски мандати и задкулисни решения. В навечерието на 170-ата годишнина от рождението на Иван Вазов нека припомним неговите думи: „Аз работих половин век на книжовното поле, движен от неумолимия вътрешен тласък, подчинявайки се на неутолимата душевна жажда да служа на истината и красотата".


Вярваме, че повелята за работа в името на истината и красотата е отправена към всички.


В XXI век разцветът на една страна е невъзможен без предвидима, стабилна, гарантирана от закона бизнес среда.


Поддържайки както винаги най-високи стандарти за качество в своята работа, АРТЕКС ИНЖЕНЕРИНГ ще продължава същевременно да се бори за справедливостта, за оптимистичните перспективи пред българския бизнес, за съзиданието, без което е невъзможен новият Златен век.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 10| 4575 |24.11.2019 Херо Мустафа: Борбата с корупцията, върховенството на закона и свободата на медиите трябва да са приоритет . 14| 5268 |27.10.2019 Борисов отговори на Радев: Когато говориш за върховенството на закона - трябва да го спазваш . 1| 4322 |01.08.2019 ”Артекс”: 1 800 000 лв. е загубата ни заради спирането на ”Златен век” . 2| 4917 |23.06.2019 Експерт: Случващото се у нас показва отстъпление от върховенството на правото в страната

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads