Реклама / Ads
9| 3615 |06.09.2021 НОВИНИ

Асен Агов: Няма как нещата да не се променят към по-добро, като сме стигнали дъното

.
Асен Агов Източник: БГНЕС
”Съединението е част от грабежа на българската държава. 136 г. са минали оттогава. За да бъдем достойна страна с достойни хора, които просперират, трябва да извършим още много реформи. Защото структурата на управление на страната е същата както в Търновската Конституция - пирамида, на върха на която стои генерал. Трябва да има баланс в обществото, за да завърши този преход. Икономическият завърши още 2001 г., икономиката расте, необходимо е политиката да се промени. В момента никой не вярва на политиците”, заяви Асен Агов пред Bulgaria ON AIR.
 

Той е оптимист за бъдещето на страната.

 

"Няма как да не се променят нещата към по-добро, като сме стигнали дъното. Третите избори може да се превърнат в онова трайно лечение, което да създаде ентусиазмът за промяна, с която да се възстановят справедливостта, законността и реда", подчерта журналистът.

 

Според него обединение не се налага от хора с еднакво мислене, а при срещата на различни мнения, които се обсъждат и от тях се ражда новото. 

 

"Липсва диалог между политическите партии. През годините в политиката навлязоха много хора, които са свикнали да диктуват, но няма нищо по-ценно от това да се разговаря. В класическата демокрация мнозинството и опозицията са част от управлението на страната, а не врагове", заяви Агов.

 

Той е убеден, че третите избори ще донесат сериозна разместване в подредбата на политическите партии. 

 

"Изборите ще доведат и до смирение, защото политиците видяха докъде докараха нещата. Разумните хора го осъзнават и знаят какво трябва да бъде свършено. Те намират все повече подкрепа", коментира журналистът.

 

И отбеляза, че е търпелив оптимист.

 

"Човек, когато се вглежда в историята, разбира, че една държава не се съгражда за ден-два, не се съгражда от калпазаните, които са упорити и са готови да работят за страната. Не е необходимо да има мнозинство от талантливи хора в управлението. Достатъчно е да има неколцина, които да могат да тикат нещата напред. Да бъдат онези локомотиви, които да донесат просперитета", заяви Асен Агов. 

 

И прогнозира, че предстоят още предсрочни избори, докато се стигне до момента, в който ще има едно правителство, което да изкара пълен мандат.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 25| 23438 |05.09.2021 Илиян Василев: Хипотетичната партия на Кирил и Асен изкара доста хора от обувките им . 0| 3976 |05.09.2021 Благоевградчани: Да се търси марихуана по Петрич хеликоптер има, да се изгаси пожарът – няма . 9| 3944 |05.09.2021 Асен Василев не изключи възможността за политически проект: Ще видя дали има съмишленици . 40| 11929 |04.09.2021 Тошко Йорданов: Нямаме нищо общо с Орлин Алексиев, Татяна Дончева лъже. Заплаха има и към майката на Ива Митева

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads