Реклама / Ads
6| 4909 |08.10.2022 НОВИНИ

Иван Гарелов: Абсурдът ще продължи - след всеки избор ще идват нови и нови избори

.
Иван Гарелов
”Не мога да опровергая себе си, защото от началото на кризата казах, че при тази раздробеност на политическото пространство, след всеки избор ще идват нови и нови. Има вероятност да се направи някакъв скалъпен кабинет, но той ще е временен. Така че избори пак ще има”, каза журналистът Иван Гарелов.
 

Той прогнозира, че вотът ще е най-късно с местните.


"Преди самите избори се карат, а знаят, че след това ще трябва да разговарят. Защо не вземат решение за промени в Избирателния кодекс, което да позволи уедряване на партиите, за да може една коалиция да спечели достатъчно гласове. Всеки си прави тънки сметки. Пълен абсурд е това, че колкото повече избори се правят, така се пречиствало - това го говорят тези, които не могат да влязат, или влязоха за малко, но излязоха", допълни Гарелов пред Bulgaria ON AIR.


Според него един от вариантите е продължаване на служебния кабинет.


"Ние поне още 5-6 години ще се лутаме, вредата е огромна. Те не си дават сметка, че хората все повече се отчайват от демокрацията. Не е решение президентско управление, то изисква още много подробности. Или понеже сега харесваме Радев, дай да е президентска република. И защо пък трябва да свикваме с коалицията", попита журналистът.


И е категоричен, че не трябва да си във властта, за да участваш в парламента.


Попитан дали третият мандат ще отиде при "Български възход" и възможно ли е да има президентски сценарий, той отговори: "Има някаква конспирация, защото тези проценти, които липсваха, дойдоха в последния момент. Това боде очите. Някои социологически агенции му даваха много висок процент, защо? Това е изкуствено раздут процент."


По думите от партията на Стефан Янев и "Възраждане" са били едни от най-канените гости по студиата.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 14420 |08.10.2022 Иван Вукадинов: Запознайте се с отшелника-гений, който рисува . 4| 3237 |08.10.2022 Ковачевски: Провокация е откриването на културен център в Охрид с името “Цар Борис III” . 10| 7979 |07.10.2022 Иван Костов: Преходът у нас ще приключи, когато посткомунистите станат малцинство . 17| 3546 |07.10.2022 Протесът срещу откриването на българския клуб в Охрид. Викат ”Българи - татари и фашисти”

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads