Реклама / Ads
3| 8055 |12.09.2019 БИЗНЕС & ТУРИЗЪМ

Асен Бабански пред Фрог: Скандалът е в наместването на „Дунарит“ и „Авиоанмс“ в шпионската сага

.
Асен Бабански
Как изобщо в този момент свързват „Дунарит“? На какво основание се наместват тези дружества в този скандал? За мен скандално е замесването им. За „Авионамс“ никой не говори в момента, защото бе национализирано и стана държавно чрез Държавната консолидационна компания.
 

Това каза пред Фрог Нюз Асен Бабански, изпълнителен директор на "Хедж Инвестмънт България" АД, собственик на фирмата "Кемира", която притежаваше акциите в русенското оръжейно предприятие  „Дунарит“ преди сделката за влизане в завода на фирма "Емко", както и в "Авионамс", преди да бъде придобито от държавата. Зам.-главният прокурор Иван Гешев обяви, че в намерената докладна записка, изготвена от Николай Малинов е имало специален раздел, свързан с двете дружества – „Дунарит“ и „Авионамс“, като стратегически компании, които не трябва да попадат под контрола на българската държава.

 

Ето какво още каза Асен Бабански пред Фрог Нюз:

 

В момента в който се разбра, че аз съм в сериозни преговори с Емилиан Гебрер, който е сериозен инвеститор, хората за които се твърди, че са били в колаборации с Цветан Василев, говоря за руската страна, съдиха мен и две години личните ми сметки бяха запорирани. Тогава тези хора така се представяха.





Тези които сега се опитват да замесят „Дунарит“ в шпионския скандал, т.е. Малофеев и хората около него, правят това, за да кажат, че няма нищо общо между Малофеев, хората на Малофеев и „Дунарит“. Направиха опит да вземат дружеството като придобият прекия му собственик. Няма смисъл повече да ровят в „Дунарит“ и в Емилиян Гебрев - ние сме потърпевши от цялата тази история.

 

За подробна справка може да се потърси дъщерното дружество на „Си Ем Ес Камерън Маккена“,  – голяма юридическа компания, с основен управляващ съдружник г-н Костадин Сирлещов. Тя  бе наета от недоказаните и не вписани собственици на "И Ей Ви Интернешънъл Файненшъл" (основен акционер на “Хедж“)  през 2016 г.  Бяха подали документи в съда за неправилното ми решение да увелича капитала в „Дунарит“, за което личните ми сметки и имоти бяха запорирани от тях. Това се случи вероятно по разпореждане на хората, които искаха да се представят като собственици на „Хедж“. Тези, които се представяха като собственици, а иманата им ги има в Търговския регистър с искане за смяна на борда на „Хедж“, бяха отхвърлени от съда. За всичко това има доказателства в съда, във всички съдебни дела. Аз мога да покажа делото срещу мен,  съдиха ме като физическо лице.





Тук, някак си, връзката между  Цветан Василев, „Дунарит“, „Хедж“, Малофееф никак не се връзва. Цветана Василев, едва ли не,  е тръгнал да им подарява „Хедж“ и „Дунарит“ и „Авионамс“, както твърди прокуратурата, а те тръгват да ме съдят мен.

 

Тези спекулации, с които се опитват да вкарат двете дружества, едното от които дори бе национализирано от държавата, не знам в какъв контекст могат да бъдат свързани изобщо. Това, че „Дунарит“ е придобито от един изключително сериозен инвеститор, каквато е компанията „Емко“, е пряко доказателство, че няма нищо общо с тези скандали.

 

Вероятно „Дунарит“ се замесва, защото продължават опитите да бъде придобито дружеството от някакви странни компании,  за „Виафот“ специално е писано подробно и от вас. Много е странно как едно вече заличено дружество продължаваше до скоро да блокира увеличението на капитала на „Дунарит“, а с това да се възпрепятства развитието на едно предприятие. Около 100 дела се водят, но въпреки заличаването на „Виафот“ и въпреки вече множеството решенията на съдебни инстанции, Агенцията по вписванията продължава да не вписва увеличението на капитала на „Дунарит“, което е напълно незаконно. Някой очевидно има нещо друго предвид, което аз не знам. Това, че няма да се спре скоро е ясно. Причината е, че има някаква команда дадена от някъде, а тя е да не се спира атаката.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 5085 |09.09.2019 „Булгаргаз” предложи по-ниска цена на природния газ за последното тримесечие . 3| 5227 |05.09.2019 „Ройтерс“: Турция уверена, че „Фолксваген“ ще я предпочете . 3| 5388 |20.08.2019 Левон Хампарцумян: „Черният” списък предпазва банките от нарастването на необслужваните кредити . 5| 5812 |12.08.2019 Хотели по Черноморието предлагат отстъпки до 30%, за да спасят сезона

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads