Реклама / Ads
8| 10909 |21.03.2024 НОВИНИ

Асен Генов: Има нещо гнило в позицията на ГЕРБ, изразена тази сутрин от новото лице на партията Рая Назарян

.
"Как така Габриел преговаря за съставяне на българското правителство с идеята да го ръководи, докато си прави други сметки “за бъдещата й кариера в Брюксел”? В коя друга европейска държава това е възможно и ще остане без последствия за кандидата?".
 

Асен Генов, Facebook. Заглавието е на редакцията на ФрогНюз.

 

Има нещо гнило в позицията на ГЕРБ, изразена тази сутрин от новото лице на партията Рая Назарян. Тя сподели, че към Габриел са отправяни “заплахи” за "бъдещата ѝ кариера в Брюксел"!







Как така Габриел преговаря за съставяне на българското правителство с идеята да го ръководи, докато си прави други сметки “за бъдещата й кариера в Брюксел”? В коя друга европейска държава това е възможно и ще остане без последствия за кандидата?


Не, че не съм обръщал нееднократно внимание върху това, че Габриел ползва българската политика само като трамплин, но директното потвърждение дойде днес и това е смущаващо.


Никой не попита Габриел, защо всъщност иска да е български премиер. Никой не поиска от нея визия за управление. Не се постави и въпросът справи ли се тя с ръководството на българската дипломация, което да я квалифицира за ръководител на правителството.


Тази сутрин и друго научих - “Габриел сама ще прецени". Ама тя, Габриел, еднолична фирма ли ръководи, за да преценява сама или е номинирана за премиер от колективен орган - партия.


Ако действително вярваме в европейските практики, властта би трябвало да се структурира около програма и приоритети за управление, а не около личните кариерни планове на когото и да било.


За съжаление, от самото начало на сглобката нито една от двете страни не се опита да формулира управленска програма/коалиционно споразумение, независимо от уверенията на Христо Иванов и Бойко Борисов, че такъв текст се подготвя.


Меморандумът и предложението за коалиционно споразумение, които ни представят сега, също се разминават с добрите европейски практики. По тях трябваше да преговарят кандидатите за министри. Това не стана. Габриел дори не се е виждала с кандидата за здравен министър. Нищо, няма проблем в това.







Проблемът е, че са я “заплашили” за “бъдещата й кариера в Брюксел”. От кога у нас има абонаменти за постове?




Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 2403 |21.03.2024 Мъск призна, че бори депресията си с кетамин . 39| 25445 |21.03.2024 Драги дами Габриел, Назарян, Сачева и Петкова, да поговорим откровено за мафията, а? . 0| 2359 |21.03.2024 Израелски изтребител ликвидира двама въоръжени нападатели в бежански лагер на Западния бряг . 1| 2609 |21.03.2024 САЩ са представили пред ООН проекторезолюция, в която се призовава за "незабавно прекратяване на огъня" в Газа

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads