Реклама / Ads
1| 3026 |30.01.2023 НОВИНИ

Асен Меджидиев няма да приеме оставката на директора на УМБАЛ ”Св. Иван Рилски”

.
Медици от столичната болница ”Свети Иван Рилски” протестират заради ”принудителната” според лекарите оставка на директора Дечо Дечев. От Министерство на здравеопазването посочват, че министър Асен Меджидиев няма да приеме оставката на директора на лечебното заведение, съобщава БНТ.
 

Д-р Дечо Дечев заяви, че няма политически натиск, а се стигнало до тук по-скоро заради лични интереси на хора, които обаче не са на ниво министър. Той допълни, че след сливането на "Иван Рилски" с белодробната болница "Света София", са погасени просрочени задължения в размер на милион и половина лева. След протеста в защита на директора на УМБАЛ "Св. Иван Рилски" стана ясно, че Дечев е разговарял по телефона със здравния министър. Асен Меджидиев не е приел оставката му.

 

Към момента проблемите в болницата са минимални спрямо ситуацията в други лечебни заведения, заяви д-р Дечо Дечев: "Болницата е една от болниците, които е за пример в този сектор. Естествено е, нормално е да има персонални апетити към нея. Завършва с близо 4 милиона лева в печалба, въпреки „помощта" на Министерството на здравеопазването. Не беше приоритетна явно за тях, съдейки по това, че не получи капиталови средства за проекти, за които е кандидатствала. "


Притесненията на лекарите от синдикат "Защита" са, че целта е болницата да бъде разграбена и унищожена: „Лечебното заведение работи изключително добре, няма конфликт между персонала и ръководството, заплатите са изключително добри, условията на труд са добри. Така че не виждаме повод, ей така, д-р Дечев да подаде оставка. Здравната мафия работи. Тя може би иска да унищожи единственото държавно работещо предприятие и да насочат този персонал, който виждате в момента, към частния сектор", каза Красимир Митов, председател на НС „Защита".


Директорът на болницата е разговарял по казуса и с премиера Гълъб Донев. Няколко часа след протеста стана ясно, че разговор е имало и със здравния министър, който няма да приеме оставката на Дечев. По-късно през деня на среща между двамата ще бъдат обсъдени всички поставени въпроси, относно развитието на болницата.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 4| 19297 |30.01.2023 Вижте с кои банкноти няма да можем да плащаме от 1 февруари . 8| 2998 |30.01.2023 Шолц дава танкове, но няма да изпрати изтребители на Украйна . 3| 3388 |29.01.2023 Божанков: Никой няма да ни каже какви договорки има, срещата на Борисов и Нинова беше финалът на този процес . 16| 4627 |29.01.2023 Асен Василев: Ще спретнем още едно дело на Борисов - заради оръжията

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
Реклама / Ads