Реклама / Ads
17| 5143 |24.09.2023 НОВИНИ

Асен Василев: Чакам Светият синод да каже защо българска църква е затворена от руското посолство

.
Русенският митрополит се изказа, че църквата е построена с български средства, служили са български свещеници. Чакам синодът да каже защо една българска църква е затворена от руското посолство. 
 

Това категорично заяви пред Нова телевизия министърът на финансите Асен Василев.


Повод за коментара му е скандалът с руската църква у нас, която бе затворена от министерството на външните работи на Русия, след експулсирането на председателя й архимандрит Васиан и още двама служители. След решението започнаха и протести. 


Кабинетът работи добре към момента и коалиционно споразумение с ГЕРБ не е необходимо, смята министърът на финансите Асен Василев. Той обаче той посочи, че въпросът е от компетенциите на премиера акад. Николай Денков. 


"Не разбирам думата "сглобка". Иам кабинет, излъчен основно от "Продължаваме Промяната" - "Демократична България". Този кабинет има ясни задачи. Върви се с много ускорени темпове - през последните 3 месеца са поставени на дневен ред неща, които не бяха пипани 15-20 години", заяви още Василев. 


Асен Василев коментира още, че реформата в службите не е личностен, а принципен въпрос и отрече изборът на Бойко Рашков да е "размахване на пръст". 


"Службите за сигурност не вършат работа, която да е по стандарт. Не смятат, че вършат работа, която да гарантира сигурността на страната. Те много рядко могат да подадат изпреварваща информация, почти винаги подават информация, която може да бъде прочетена в международната преса няколко дни преди това. Подкрепа трябва на българския парламент, който е ползвател на тази информация. Слагаме човек, който разбира от службите за сигурност. В ПП това са ген. Атанасов и Бойко Рашков. е разполагаме с неограничен брой от хора, които разбират от това. Промяната е необходима, имаме много проблеми. 


Той отрече Делян Пеевски да участва в управлението. Допусна, че може би в парламентарната дейност е фактор. 


"Правителството беше подкрепено от две политически сили. По-важното е в каква посока върви страната", отклони той темата. 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 8| 4001 |24.09.2023 Близо 6.5 милиона у нас имат право на глас на местните избори . 0| 4033 |24.09.2023 Етиопка постави нов световен рекорд при жените на Маратона в Берлин . 19| 4963 |24.09.2023 Украински дрон удари сграда на руската служба за сигурност? . 1| 3869 |24.09.2023 Нулева видимост и загуба на ориентация са причина за инцидента край Гърмен

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads