Реклама / Ads
15| 2235 |21.08.2024 НОВИНИ

Асен Василев: Кризата е в това, че домовата книга е празна. Радев вече не е като Луи XIV

.
Асен Василев
"Видяхме, че вече Радев не може еднолично като Луи XIV да назначава еднозначно служебен кабинет. Виждаме, че вече няма безконтролно назначаване". Това заяви пред bTV съпредседателят на „Продължаваме промяната“ Асен Василев.
 

"Промените, които ние предложихме в Конституцията беше да се назначи старият кабинет, впоследствие записахме, че президентът трябва да има избор между една "домова книга". Кризата е в това, че домовата книга е празна, защото през април излязохме в предизборна кампания".

 

"Проблемът в момента е, че „домовата книга“ е празна. Омбудсманът си тръгна в края на предишния редовен кабинет. Беше започнала процедура за назначаването на нов, но падна правителството и излязохме в предизборна кампания. В Сметната палата има изтекли мандати на зам.-председателите“, каза още бившият вицепремиер.





"И затова предложихме парламентът да се събере и да попълни тези липсващи кадри".

 

Василев припомни, че кандидатите от БНБ нямат проблем да станат премиери, но после нямат право да се върнат в БНБ. 

 

Председателят на НС може да бъде служебен премиер като последен избор, каза Василев. 

 

Нямало такъв проблем с ръководството на Сметната палата, но проблемът с Димитър Главчев бил в това, че той е поел задълженията и на министър на външните работи. Оказва се обаче, че той е положил клетва само като служебен премиер, но не и като министър, което според Асен Василев е някакъв пропуск.

 

Бившият вицепремиер посочи, че едноличното назначаване на служебно правителство е в ущърб на държавата, като даде пример с това, че в продължение на 13 години България трябва да плаща по 1 милион всяка година на Турция, заради сключен неизгоден договор от кабинета „Донев“ на Румен Радев.

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 2| 4052 |21.08.2024 Обход на язовирите в Хасковско. Комисията се натъкна на изцяло празни водоеми . 1| 2221 |21.08.2024 Кога ще има ефективна защита? Ужасяващ случай от Търново - бивш затворник отвлече жена . 1| 2289 |21.08.2024 Адвокатът на българите от Халкидики: Охраната първа вади оръжие . 11| 2304 |21.08.2024 ЕС: "Операциите на Украйна в Курск спазват международното хуманитарно право". Целта - буферна зона

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
Реклама / Ads