Реклама / Ads
15| 9541 |16.10.2021 НОВИНИ

Асен Василев: Който е крал - в затвора, нямам любима песен на Ицо Хазарта

.
Асен Василев
Който е крал, да отива в затвора. заяви съпредседателят на „Продължаваме Промяната” Асен Василев .
 

„В чисто икономически план ние не искаме данъците нито да се вдигат, нито да се намаляват, но да се събират. Спирайки течовете, това, което остане в хазната, да бъде инвестирано в качествени болници, доболнично обслужване и да има адекватна Спешна помощ”, добави той пред NOVA NEWS.


По думите му другата голяма инвестиция, която трябва да се направи, е свързана с образованието. „Да го променим не само като финансиране, но и основно като дейности”, уточни Василев.


Съпредседателят на „Продължаваме Промяната” коментира искане на „Демократична България” за детайлно разписани ангажименти при едно споразумение. Обясни и за обсъждането на биографии. „Това е въпрос на разговори, които трябва да се проведат. Специално - кой, къде, какво, кои хора и какви екипи могат да се сглобят, за да свършат нещата - е важно. По-важно е обаче да има разбиране какви неща трябва да се свършат”, посочи той.


Василев коментира и изказване на Кирил Петков, че от формацията водят разговори с представители на БСП и „Има такъв народ”. Припомняме, че Трифонов излезе с позиция, че такива разговори с ИТН не са водени. Днес БСП заяви, че официални преговори между ПП и столетницата няма.


„Аз съм изненадан, че някои партии трябва да дадат санкция на ръководството, за да може техни членове да могат да си говорят с хора от други партии. Ние си говорим с хора, които сме намерили за смислени. Разговорите са чисто приятелски и на техническо ниво. Не са партийно ангажирани”, категоричен е съпредседателят на „Продължаваме Промяната”. Той добави, че лично е провел разговор с Крум Зарков от БСП и с Мика Зайкова от „Има такъв народ”, както и с други хора от партията на Трифонов.


На въпрос дали има точки, по които могат да постигнат съгласие с ГЕРБ и ДПС, той заяви: „Първата и основна задача, която стои пред едно следващо правителство, е да се спрат течовете на обществен ресурс и тези, които са крали да отидат в затвора. Ако постигнем съгласие по тази точка, можем да говорим и по всякакви други”, обясни Василев, но уточни, че не е обнадежден.


Относно Ицо Хазарта, който е водач в район в София на „Продължаваме Промяната”, Василев обясни: „С него проведохме доста дълги разговори. Те бяха основно в сферата на образованието”, поясни той и допълни, че няма любима песен на рап изпълнителя.


За цените на тока Василев каза, че те са се задавали като проблем още през юни. „Тогава предприехме серия от действия. Другото, което направихме, е да се сменят регулациите, които КЕВР има, както и регулациите на енергийната борса, така че цената да бъде намалена и да се пуснат по-дългосрочни договори на пазара”, допълни той.


„Ако правителството имаше свободата да смени част от бордовете на енергийните дружества, можеха да се предприемат и редица други действия доста по-бързо, отколкото сега”, каза още Василев.


На въпрос дали е склонен да мотивира искане за забрана за ползване на офшорни фирми в определен тип сделки, отговори: „Не виждам проблем в използването на офшорни фирми, но те трябва да бъдат напълно декларирани. И техните собственици трябва да бъдат напълно декларирани. В момента, в който всичко е декларирано, проблем няма”.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 32| 4503 |13.10.2021 Проф. Кожухарова: Ваксината осигурява имунитет, който предпазва от тежко боледуване . 9| 5086 |13.10.2021 Асен Василев: Влизаме в състезанието, за да сме първи . 14| 12255 |12.10.2021 Асен Василев: Не е важно какво е гражданството на Кирил Петков, а каква работа е свършил . 0| 2896 |12.10.2021 Прокуратурата: Има данни за умишлен палеж, при който загинаха две деца

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads