Реклама / Ads
16| 3055 |07.05.2023 НОВИНИ

Асен Василев: Още първия ден в НС изпаднахме в патова ситуация, защото ГЕРБ не си бяха написали домашното

.
Източник: стопкадър
„В момента топката е в полето на ГЕРБ. Те са мандатоносител и победител на изборите. Трябва да зададат решение и да формират кабинет. Всичко, което можем да направим като втора партия, е да улесним този процес. Още първия ден в Народното събрание изпаднахме в патова ситуация, защото ГЕРБ не си бяха написали домашното и не можа да си избере председател.
 

Предложихме председател на ротационен принцип, а след това се съгласихме и на програма за ключовите закони, за да може държавата да отлепи.

 

След това ГЕРБ поискаха да знаят какъв ще бъде съставът на кабинета ни, казахме им го. Седим и чакаме. Конституцията е дала правомощията на първата политическа сила какво да се случи".

 

Това коментира в студиото на “120 минути“ зам.-председателят на „Продъжаваме промяната“ Асен Василев.

 

„Като опозиция можем да стоим встрани и да гледаме сеира, но това е зле за държавата“, посочи той.

 

„Никой не е искал квота в наш проектокабинет. Никой не ни се е обаждал. Разговорите трябва да са публични, а не на закрити врата“, заяви Василев, а по-късно посочи, че ПП-ДБ също не са искали квоти и общ кабинет не е обсъждан.

 

„Донякъде имаме дежавю след миналите изборите. Тогава заявихме, че ще бъдем опозиция и видяхме докъде се стигна – шумни скандали и Изборен кодекс, който взе половината парламентарно време, и нови избори. Сега се опитваме да сме максимално конструктивни, до степен, до която нашите избиратели са нещастни от факта – „Защо им помагате?“. Защото това е добре за България“, посочи Асен Василев.

 

„2/3 от нашите избиратели са абсолютно против“, допълни още той.

„Разликата от миналия парламент е, че най-после нещата се случват в него, а не извън. Парламентът е отражение на случващото се в българското общество.

 

Откакто сме влезли в ЕС, в България се води конкретна политика и тя не е толкова драматична като смяната на комунистическия режим, но се води политика, при която общественият ресурс отива при малко на брой фирми, малко на брой хора.

 

Създават се общество и икономика от латиноамерикански тип с изключително големи неравенства между бедни и богати и несъществуваща средна класа. На който не му харесва да живее в такова общество, му се казва емигрирай. Обещахме да водим европейска политика“, заяви Василев.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 22| 5910 |07.05.2023 Илиян Василев: След като се санкционираха руските СМИ, родните ретранслатори на руска пропаганда се активириха . 2| 2627 |05.05.2023 Първият закупен медицински хеликоптер идва у нас през декември . 1| 2898 |05.05.2023 Почина първият българин с европейска титла в леката атлетика . 10| 3556 |02.05.2023 Кирил Петков: Представяте ли си кабинет с Д. Добрев от едната страна, Асен Василев от другата и аз по средата?!

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads