Реклама / Ads
36| 7010 |19.09.2021 НОВИНИ

Асен Василев: Срещу Спецов имаше заплаха, не сме президентска партия

.
Асен Василев
Срещу шеф на НАП Румен Спецов имаше отправена заплаха. Тя касаеше живота на жена му и децата му. Заплахата дойде от фирма, която не е била одитирана преди това. Новината съобщи Асен Василев по БТВ.
 

"Сигналът беше достатъчно сериозен, наложи се да сигнализираме ДАНС и международните служби. Осигуриха охрана и направиха така, че хората, които бяха изпратени, да не реализират целта си.

 

Ако си шеф на НАП и имаш властта, която имаш в НАП, има няколко неща, които ти се случват. Идват при теб с куфарчета и ти трябва да ги върнеш, за да покрият проверки, а може и да дойдат при теб със заплахи и към семейството ти и трябва да ги пазиш. Трябва да си достатъчно кадърен и да си бил в тази администрация, за да извлечеш от нея най-доброто. Всичко това се случи на Румен Спецов", допълни Асен Василев.

 

Той уточни: "Когато спираш милиарди, за да събереш два милиарда, означава, че някой ги е платил. Когато спираш милиарди, се изискват много топки, за да застанеш на тази позиция и наистина да ги събереш иначе си говорим много приказки. Нека да кажем, че интересите на български бизнесмени бяха застрашени".

 

В студиото, освен Василев, беше и другият лидер на най-новия политически проект Кирил Петков. На въпрос с кои партии биха говорили, Асен Василев каза: Във всички партии има хора, с които биха могли да разговаряме.

 

Петков уточни: "Много ясно трябва да се каже - това не е президентска партия. Ние работихме с него прекрасно през  4 -те месеца и аз искам да му благодаря, че той когато ни назначи ни каза, че имаме пълната свобода да действаме, ако спазваме тези принципи, които се оказаха общи - да се борим с корупцията, да осветлим тъмните места.

 

Бившият министър на финансите Асен Василев коментира, че когато са отишли да кажат на президента Румен Радев за плановете си, той им е пожелал успех. "Сега ще видите и по листите, но ние ще се появим и ще видите хора. Няма никакво участие на негови приближени в преговорите за партия", коментира Кирил Петков.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 6| 4484 |19.09.2021 Слави Василев: Проектът на Петков/Василев коренно ще преобрази българската политческа действителност . 9| 3575 |19.09.2021 Манолова протегна ръка към новия проект на Кирил Петков и Асен Василев . 75| 35663 |19.09.2021 Петков и Василев: Влизаме в листите за депутати, ще има 121 човека в НС от коалиция на почтените, Радев е нашият президент . 6| 3405 |19.09.2021 Проф. Мира Кожухарова: Възрастните да се ваксинират и срещу грип

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
Реклама / Ads