Реклама / Ads
2| 5361 |12.12.2017 НОВИНИ

Ася Петрова: Делото „Килърите” мина в историята с 3 доживотни присъди

.
Зам.-главен прокурор Ася Петрова
Целта на визитата на главния прокурор в Сърбия не е КТБ. Визити като тази се подготвят за дълъг период от време. Те се съобразяват с графика на главните прокурори. Стечение на обстоятелствата е посещението на Цацаров преди делото на КТБ. Това заяви в предаването Здравей, България” зам.-главният прокурор и ръководител на Върховна административна прокуратура Ася Петрова.
 

За 2 години извършихме поредици от проверки за притежание на оръжие и боеприпаси. Установихме неефективен контрол от страна на МВР.  Имаше стотици разрешителни с изтекъл срок. Липсва единен електронен регистър, който е задължителен по закон. Това пречи на МВР да си върши работата. Обясниха ми, че нямат достатъчно бюджет за това. Обещават, че списък на лицата с оръжие ще бъде направен до края на 2018 г.

 

Над 340 000 е регистрираното оръжие. 124 000 са оръжията на физически лица с цел самоотбрана, като в тази бройка не влиза ловното. Издаването на разрешително за оръжие с цел самоотбрана е крайна мярка. Заявителят трябва да докаже, че животът му е застрашен, за да има разрешително за оръжие. Разпоредили сме да бъдат иззети 6191 оръжия. 

 

Ася Петрова коментира и темата за опасните язовири: Имаме нови сигнали за опасни язовири – те са от неправителствени организации, от граждани. Те ни сезират за проблеми със стените. Освен яз. Бели Извор, където установихме бездействие на институциите от години, в подобно състояние е яз. Огняново.

 

Делото „Килърите” мина в историята. Петър Стоянов, Васил Костов и Георги Вълев са с доживотни присъди без право на замяна, заяви зам.- главен прокурор Петрова, която е обвинител по делото.

 

Помня споделеното от вдовицата на Рачев, че ако Върховният съд потвърди присъдите, капчица надежда ще се възвърне към държавността. Така аз смятам, че доверието ще започне да се възстановява, посочва Ася Петрова.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 3| 4999 |07.12.2017 Цацаров в Сърбия, дни преди делото КТБ . 1| 4357 |06.12.2017 ВАС спря делото на Мая Манолова срещу ”Топлофикация” . 1| 4542 |05.12.2017 Делото срещу Дянков, Трайков и Прокопиев влиза в съда . 2| 4960 |05.12.2017 Петима свидетелстваха по делото на Йончева срещу Борисов

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads