Реклама / Ads
6| 3151 |16.02.2021 НОВИНИ

Асланов: В продължителна турбуленция сме, развръзката няма да дойде след изборите

.
Източник: БГНЕС
Имам специфично предчувствие, че големият победител на тези избори ще бъде партията на пандемията, която ще предопредели резултата, а не политиката... Чрез целия ресурс правителството направлява кампанията така, че да я сведе до битката на твърдите ядра. Не е нереалистично да очакваме, че ГЕРБ ще е условният победител. Ако обаче комбинацията е начело с Бойко Борисов, то тя няма да продължи дълго и ще настъпи политическа криза, напрежение сред обществото.
 

Това прогнозира социологът Юрий Асланов. По думите му България се намира в продължителна турбуленция и развръзката няма да дойде след изборите. ГЕРБ имат интерес от ниска избирателна активност, коментира още той пред БНР.

 

Според него през последните години ръководството на БСП се чувства самодостатъчно и отблъсква потенциалните съюзници:

 

„Партията ще трябва да направи компромиси за бъдещи коалиции“.

 

Асланов посочи, че в тази ситуация президентът Румен Радев се намира в силна позиция:

 

„Той прояви своеволие и даде заявка за втори мандат, която не беше съгласувана с БСП. Това му спечели доста привърженици. Може да се създаде парадоксално положение - ако парламентът изпадне в патова ситуация и не излъчи кабинет, да се случи така, че Румен Радев със свой кабинет да готви президентски избори. Още от миналото лято влязохме в трайна политическа криза и развръзката няма да настъпи нито след парламентарните, нито след президентските избори. Ние навлизаме в продължителна турбуленция, която ще се подсилва от пандемичната ситуация и от общата криза в глобален план“.

 

Социологът изрази опасение, че след изборите голяма част от българските избиратели ще останат непредставени в новия парламент, защото интересът към гласуването отслабва все повече.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 16| 4184 |04.02.2021 Юрий Асланов: Радев е много голям, но не може да спечели без БСП . 39| 12520 |08.09.2020 Юрий Асланов: Развръзката на отношенията Радев-Борисов ще е на изборите . 9| 5507 |15.06.2020 Юрий Асланов: Поведението на Божков е продиктувано от обида и желание за реванш . 0| 4249 |18.06.2019 А. Борисов: Лоша координация е най-вероятната причина за турбуленцията на БГ самолета

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads