Реклама / Ads
24| 4379 |14.10.2021 НОВИНИ

Атанас Атанасов: Няма да говорим с ГЕРБ и ДПС. Ще търсим ярка личност за премиер

.
ген. Атанас Атанасов
Атанас, Анастас, дано до края на кампанията му науча името, вероятно си дава сметка, че влиза в битка на губещата страна. С ГЕРБ и ДПС няма да говорим. Страната е в тази криза заради 12-годишното управление на ГЕРБ. Ще има 100 народни представители на ГЕРБ и ДПС. Другите ще са 140. Те трябва да намерим общ език и да създадем редовно правителство. Трябва да намерим единодействие.
 

Това каза по НТВ ген. Атанас Атанасов, съпредседател на „Демократична България“ и лидер на ДСБ.

 

В България не са малко хората, които имат качества да водят хората. Ние ще трябва да търсим ярка личност, която има качества да преведе България през тази криза. Кирил Петков сигурно може, но това е въпрос на преговори. Предните парламенти се провалиха поради липса на политическа култура.

 

Трябва да се търси консенсус и с опозицията, да се създаде здрава, енергийна стратегия в България. Борисов не построи нито една базова енергийна мощност. Той отиде на гола поляна в Козлодуй. Това е несериозно. Ние сме лобирали против Белене против комплекс от причини. Но можеше да се построят нови мощности на площадката на Козлодуй.  

 

Трябва да седнем на една маса и да говорим. А не както ИТН сложиха хора на една маса, без никой да ги познава.  Народът е казал, ако беше лесно, нямаше да се падне на нас.

В политиката в България обичаме новото, нови звезди. Но кой ще е премиер, ще решим всички заедно. В ДБ също разполагаме с хора с капацитет за този пост. За мен е важно кой ще е финансов и вътрешен министър.

 

Винаги на финала на реденото на листите има някой, който е недоволен Опитвам се с екипа и коалицията да наредим листите, така е да получим добър резултат. Водачът на листата на ДБ в 24 регион е Владислав Панев. Втори ще е представителят на ДСБ Иво Божков, известен блогър.

 

В една медия на руските петоколонници се появяват различни писания. ДБ е солиден политически субект, без който няма да може да се създаде мнозинство. Трети избор правим тази година, активистите на партиите са изморени дори. Преди 4 г. предупредил „Да, България“ за това Методи Лалов по какъв начин се държи. Държавата е в тежка политическа криза и това се отразява на икономиката ни и живота. ВМРО винаги търсят с кой да се заядат, та белким да ги забележат.

 

Г-н Лозан Панов е граждански кандидат за президент. Той е високо образован, самостоятелен човек, с твърд характер. Не е казано ,че по всички теми ще бъдем съмишленици. Той съвсем обективно намира кусурите на своите конкуренти. Не иска да се намесва в кампанията за парламентарни избори. Правилно, че намира слабите страни на своите конкуренти. Той показа ,че е независим човек, който взема решения.  Румен Радев подкрепи протестите срещу беззаконието на ГЕРБ, но като видях, се разтресох, че в инициативния си комитет има 27 агенти на ДС.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 2| 3161 |13.10.2021 Водолаз за „Vera Su“: Стабилен е, няма опасност от разливи . 4| 3475 |13.10.2021 Проф. Галунов: Политическият елит няма да има четвърти шанс . 5| 12375 |13.10.2021 Доц. Александър Христов: Феноменът „Цецка Цачева“ няма да се повтори . 7| 3159 |13.10.2021 „Морска администрация“ уверява: Няма нищо обезпокоително към момента около „Вера Су“

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads