Реклама / Ads
8| 3994 |22.12.2022 НОВИНИ

Атанас Атанасов от ДБ посочи, че има огромно противоборство между статуквото и новите реформаторски партии

.
Ген. Атанас Атанасов
Ген. Атанас Атанасов от ДБ посочи, че вторият мандат още не е връчен, но Продължаваме промяната (ПП) заслужават поздравления, че вече са излъчили кандидат за премиер. Атанасов е категоричен, че Бойко Борисов от самото начало се е стремил към това да не се реализира първият мандат.
 

Атанас Атанасов от ДБ каза, че заедно с ПП са обсъдили програмната декларация, която ПП мислят да подложат на гласуване в пленарна зала. Те са я предоставили и на другите парламентарни сили. Атанасов определи, че той и партията му ще бъдат конструктивни.

 

Атанас Атанасов каза, че се е създало огромно напрежение около промените в Изборния кодекс: "Трябва да се успокои малко обстановката и тогава да се взима решение, защото наистина промените бяха чудовищни. Бяха премахнати изцяло машините и се върна хартиената бюлетина, за която има толкова много компрометиращи примери назад във времето."

 

Според Атанасов е ясно, че в държавата има нужда от "политическо спокойствие и редовно правителство, но в момента в НС тече едно противоборство между старите задкулисни сили и новите реформаторски сили. В проектодекларацията на ПП не видях да има текст за хартиената бюлетина", разкри той по БНТ.  

 

Атанас Атанасов от ДБ посочи, че ако мандатоносителят си осигури подкрепа от ГЕРБ-СДС, може да я приеме, но Атанасов посочи, че не иска да коментира предварително. Атанасов посочи, че акад. Денков "е достатъчно умен и кадърен човек и съм сигурен, че ще търси подкрепа, за да се формира мнозинство. Няма нищо общо в ситуацията между акад. Денков и проф. Габровски. Първият мандат беше някакъв опит да се представи гражданска и експертна канидатура."

 

Атанасов е категоричен, че Бойко Борисов от самото начало се е стремил към това да не се реализира първият мандат.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 2995 |22.12.2022 Пендаровски посочи, че вписването на българите в Конституцията, не нарушава идентичността на македонците . 9| 3581 |22.12.2022 Атанасова: ПП са в делюзия! Не са се срещали с ръководството на ГЕРБ . 0| 3176 |19.12.2022 Премиерът на Косово посочи, че блокадите в страната няма да останат дълго . 5| 3457 |16.12.2022 Атанас Пеканов: Акад. Денков е възможно най-добрият премиер, който България може да има

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads