Реклама / Ads
7| 2256 |10.09.2024 НОВИНИ

И ПП-ДБ внесе документи за регистрация в ЦИК

.
Източник: личен архив
"Продължаваме Промяната" - "Демократична България" внесе документи в Централната избирателна комисия за регистрация на коалицията за участие в предстоящите парламентарни избори на 27 октомври.
 

Лидерите в коалицията Асен Василев, Кирил Петков, Атанас Атанасов и Божидар Божанов внесоха за регистрация в ЦИК 7575 подписа.

 

Нашата коалиция ще се фокусира върху бъдещето на България, върху младите, върху образованието, върху здравеопазването – млада и здрава България.
 

Това заяви съпредседателят на „Продължаваме промяната – Демократична България“ (ПП-ДБ) Кирил Петков след регистрацията на коалицията в ЦИК за предстоящите предсрочни парламентарни избори.







Според Петков много от другите партии са фокусирани в миналото. По думите му някои от тях искат да се върнем във времената на т.нар. Народен съд, други искат да се върнем в началото на Прехода и мутренските години, а трети – във времената, когато „цели магистрали се крадяха“.

„Нашата коалиция се фокусира върху бъдещето и върху младите. Ние сме абсолютно заедно с една обща визия и наистина вярваме, че бъдещето на млада България ще бъде фокусът на нашата кампания и всички имаме една визия за България и затова сме рамо до рамо“, подчерта Петков.

 

Съпредседателят на ПП-ДБ ген. Атанас Атанасов посочи, че коалицията има сериозната амбиция да пресече служебната власт. „Държавата ни, обществото ни, народът ни очаква от нас спокойно съществуване, а не постоянно да бъде на изпитание, така че нашата амбиция е в това да създадем мнозинство, което да излъчи редовно правителство“, отбеляза той.

 

Попитан за първите му впечатления от служебния министър на вътрешните работи Атанас Илков, Атанасов изрази надежда „да си свърши работата с купуването на гласове“. „Ще предоставим достатъчно обилен материал от предни избори за тези злоупотреби и се надявам да бъде бъдат организирани съответните системи на МВР за противодействие“, добави той. Атанасов уточни, че оценки на ЦИК не може да дава.







Божидар Божанов посочи, че компанията на ПП-ДБ ще бъде позитивна и ще се борят за връщане на доверието на хората.

 

Асен Василев отбеляза, че от гласоподавателите зависи колко депутати ще има в следващия парламент ПП-ДБ.

 

Бившият финансов министър коментира по повод атаката от страна на евродепутата от ПП-ДБ Никола Минчев срещу Екатерина Захариева, че в Европейската комисия (ЕК) има процеси на проверка, които са доста стриктни и всеки, който се предлага за европейски пост, трябва да е готов за много стриктна проверка. 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 3181 |10.09.2024 Кои страни от ЕС затягат контрола по границите си и защо? . 5| 2260 |10.09.2024 Зафиров оттегли подадените от пълномощниците на Нинова документи за регистрация. Регистрира „БСП – Обединена левица“ . 0| 2617 |10.09.2024 Българският филм “Диада” с прожекция в бомбоубежище в Украйна . 32| 5020 |10.09.2024 “Украйна забранява българския език, репресира българите”? Дали? Категоричното доказателство защо това е пропагандна лъжа

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads