Реклама / Ads
10| 14148 |02.06.2020 АКТУАЛНО

Атанас Атанасов пред Фрог: Парите са в торбите! Властта се крепи от корупцията

.
Ген. Атанас Атанасов
Парите са в торбите. Така лидерът на ДСБ ген. Атанас Атанасов отговори шеговито на въпроса на хазартния бос Васил Божков „Къде са парите?“. Пред Фрог нюз Атанасов допълни относно скандала, който се разраства с всеки изминал ден:
 

Корупцията е основната мрежа, върху която се крепи тази власт. И тук, понеже Божков е изхвърлен от играта, реши да проговори. Той повдига леко завесата за начина, по който се облага с корупционен данък бизнеса в страната. Представете си за какви пари става дума?! Важното тук е следното - имаме съобщение в медиите за извършено престъпление.

 

Изнесени са достатъчно факти и обстоятелства, които сочат за корупционни престъпление-взимане на подкуп. В НПК е казано, че когато има законен повод и достатъчно данни, прокуратурата е длъжна да образува досъдебно производство, макар и срещу неизвестен извършител. Би трябвало да се задава непрекъснато въпроса дали СГП или Специализираната прокуратура няма да образуват досъдебно производство срещу неизвестен извършител на този етап.

 

Институциите в страната тябва да реагират. Ако не реагират, сигурно ще дойде друго време, когато ще се реагира. Видяхме документи за теглене на много пари. В случая възникват редица въпроси с оглед на факта, че банките имат ограничение да не дават повече от 10 000 лева в кеш. Как тогава едни пари са дадени в случая? Това първо. И второ: при всяко теглене над една определена сума, банките са длъжни да съобщят информацията на ДАНС, а те от своя страна да извършат проверка дали не става дума за пране на пари. Всичко това трябва да се провери от държавното обвинение. Може да има длъжностни престъпления в институции, които да са прикривали тези данни.   

 

Съгласно чл. 1 от Конституцията на страната, тя е република с парламентарно управление. И в тази връзка днес българският парламент се представлява от г-жа Цвета Караянчева, която е дългогодишен политик от ГЕРБ и винаги е избирана за депутат от кърджалийския избирателен район. Тя е лидер на местната организация в Кърджали. И четем една много остра позиция от 2013 година на ГЕРБ-Кърджали, които реагират срещу назначаването на Славея Стоянова.

 

В нея същата тази организация твърди, че БСП и ДПС я издигат за шеф на РИОСВ, при положение, че тя е била закононарушител. Защото, докато е управлявала ОЦК-Кърджали, е имало обгазяване. И днес искам да питам как г-жа Караянчева се отнася към тази дама, която с подписа на премиера Бойко Борисов днес е назначена за зам.-министър на околната среда и водите. Караянчева се е подписала в тази декларация, в която остро се осъжда издигането на Стоянова за директор на местното РИОСВ-Хасково.

 

Припомняме, че на 2 август ГЕРБ-Кърджали излезе с декларация, в която се казва: " БСП и ДПС са на път да сътворят поредния кадрови скандал, подготвяйки назначението на бившия изпълнителен директор на ОЦК Славея Стоянова за директор на РИОСВ - Хасково. В продължение на години оглавяваното от г-жа Стоянова предприятие тровеше въздуха на Кърджали, разиграваше контролните институции, тотално погазваше екологичните норми и укриваше информацията за това, докато накрая бе загробено от собственика Валентин Захариев и дясната му ръка Славея Стоянова. Назначението й за шеф на РИОСВ не може да се изтълкува по друг начин освен като гавра и с държавните органи, и с комитета на майките, които протестираха срещу периодичните обгазявания от производството на завода, и с всички жители на града и района, са категорични от ГЕРБ. В партийния щаб недоумяват как доскоро яростен противник на екоинспекцията, сега ще съблюдава екозаконодателството и да санкционира замърсителите. Настояваме коалиционните партньори БСП и ДПС да признаят стоят ли зад кандидатурата на г-жа Стоянова, има ли сделка с Валентин Захариев и кой ще поеме политическата отговорност за спорния кадрови кадрил", заявяват от ГЕРБ.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 7081 |23.05.2020 Никола Бояджиев: Орденът с имената им е още един поклон пред делото на Светите братя . 0| 16087 |18.05.2020 Ултра скандал! Швейцарският главен прокурор пред импийчмънт заради неразследване на убийството на Магнитски . 8| 13068 |11.05.2020 Доцент Славов предупреди за опасност от възраждане на тоталитарни импулси у властта . 62| 26323 |08.05.2020 Васил Божков: Общото между мутрите преди и сега е Борисов. Различното е Пеевски. Той дърпа конците

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads