Реклама / Ads
1| 2242 |09.07.2024 НОВИНИ

Атанас Зафиров, БСП: Имаме готовност за диалог, независимо на коя политическа сила ще бъде връчен 3-ят мандат

.
Изпълняващият функциите на председател на БСП Атанас Зафиров Източник: БГНЕС
Потвърждаваме готовност да участваме в процеса на диалог и търсене на решение, независимо на коя политическа сила ще бъде връчен третият мандат за съставяне на правителство, заяви на пресконференция изпълняващият функциите на председател на БСП Атанас Зафиров.
 

По думите му от БСП не са давали заявка последният мандат да бъде даден на тях.

 

Заявяваме желание да участваме в разговори с мандатоносителя, независимо кой е той, да няма залагани предварителни ограничения, изтъкна Зафиров. Според него този мандат е кризисен, надпартиен и трябва да бъде направен опит да бъде реализиран с общи усилия.





Първо ще съберем Националния съвет (НС) на БСП, след това трябва да се проведат разговори по основни направления с всички партии, които се отзоват, ако НС ни даде тази възможност, обясни стъпките Борислав Гуцанов, председател на ПГ на „БСП за България“. Ако се стигне до важните въпроси, които са различни за всяка една партия, ако можем да направим кабинет на националното съгласие, спасение, от експерти, би било наистина полезно за страната ни в тази тежка ситуация, смятат от БСП. Това е тежко изпитание за мандатоносителя, независимо кой е, уточни Гуцанов, като допълни, че за БСП има някои граници, които не могат да бъдат прекрачени.

 

И Зафиров, и председателят на ПГ на „БСП за България“ Борислав Гуцанов отбелязаха, че има решение на Националния съвет на партията да не бъде подкрепен вторият мандат – на ДПС, и то не е променяно.





Надявам се все пак ДПС да предложат по-различен подход от ГЕРБ в опит за реализация на мандата и да потърсят по-широко взаимодействие с останалите партии, каза още Атанас Зафиров.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 6| 2694 |09.07.2024 Индийският премиер пред Путин: Смъртта на невинни деца по време на война е много болезнена . 1| 3250 |09.07.2024 Турция и България с най-ниските средни годишни нетни доходи . 1| 2409 |09.07.2024 Куманов: Управлението на водите у нас = разпад на държавността . 0| 2291 |09.07.2024 Разрушителният ураган "Берил" бушува в Тексас. Седем жертви и милиони без електрозахранване

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads