Реклама / Ads
0| 4113 |26.07.2022 НОВИНИ

Атанасов: Ако Семерджиев има покровители, те не са в МВР

.
Ако е имало чадър над Георги Семерджиев, помел с колата си две момичета на столичния бул. “Черни връх”, то той не е в Министерството на вътрешните работи. Това стана ясно от думите на съпредседателя на “Демократична България” Атанас Атанасов, който е и председател на парламентарната вътрешна комисия.
 

Днес по време на заседанието й при закрити врата бяха изслушани полицаи във връзка с катастрофата, при която бившият футболист помете две пешеходки до метростанция “Европейски съюз”. Оказа се, че Георги Семерджиев е шофирал под въздействие на наркотици, притежава такива, а освен това се движи с фалшива книжка. 

 

Служители на МВР са предоставили документи, от които става ясно, че само в годината, когато е придобил способност да управлява, има 3 нарушения.

 

"9 страници нарушения, констатации и нищо срещу този човек. От изслушванията днес няма данни за това да е имал някакъв чадър върху него. Важно е какво се е случило с този човек по образуваните досъдебни производства срещу него. Образувани са 4 или 5 досъдебни производства за различни видове престъпления, които са до никъде. Те се водят под надзора на прокуратурата", каза Атанасов.

 

По думите му следствието и държавното обвинение водят тези досъдебни производства. Атанасов призова Инспекторатът към ВСС да извърши проверки. Той обаче подчерта, че този орган е с изтекъл мандат още преди 2 години. 

 

“Дали този човек е бил под някакъв чадър, нямаше как да го изясним, защото за мен остава съмнението, че проблемът е в сферата на съдебната власт", категоричен е Атанасов.

 

На въпрос защо, когато Семерджиев е спрян на 10 юни да шофира след употреба на дрога и не е търсен КАТ, Атанасов заяви, че е образувано досъдебно производство, което не е приключило. Висшите служители, които са били на заседанието днес изразяват мнение, че е бил умишлено пуснат.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 3340 |22.07.2022 Атанасов: Ако Бойко Рашков е свързан с ДС, няма да е шеф на КПКОНПИ с нашите гласове . 0| 3272 |20.07.2022 Иво Атанасов: ИТН ще бъде препъникамък . 0| 9352 |18.07.2022 Георги Атанасов: Чуждите посолства не искат избори, предстоят тежки загуби за БСП . 0| 7574 |18.07.2022 Ясен Тодоров осакатява разследването на кървавата катострофа с двете убити жени от Семерджиев с личен ПР?

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads