Реклама / Ads
9| 10184 |14.10.2022 НОВИНИ

Чадърът над Семерджиев: Бившият шеф на КАТ-София обвини прокуратурата

.
От 2011 до 2013 г. Семерджиев е спиран много пъти от служители на Пътна полиция да кара автомобил без книжка. Защо тогава – в този период, не му е предявено обвинение и материалите не са изпратени в прокуратурата. Попитайте министъра кой е бил началник на отдел “Пътна полиция”. От 2014 до 2019 г. началник на този отдел бях аз. През 2014 г. изпратихме материали на прокуратурата. Наши служители са му писали актове за шофиране без книжка. През 2016 г. също има изпратени материали на обвинението за същите провинения.
 

Това заяви пред Нова телевизия бившият шеф на столичния КАТ Тенчо Тенчев. 

 

Коментарът му е по повод обвиненията на служебния вътрешен министър Иван Демерджиев, който вчера заяви, че като началник Тенев не е оказал достатъчен контрол над служителите си по случая “Семерджиев”.

 

От 2019 до 2021 година Тенев не е бил началник на отдел "Пътна полиция”. 

 

“Дойдох начело през октомври 2021 година. Ретроспекцията на случая е, че наши служители са спирали в този период Семерджиев, но той е показал свидетелство за управление от Швейцария. Свидетелството се вижда валидно на пътя със съответните стикери. Става въпрос за последното спиране, малко преди инцидента на булевард “Черни връх”. Колеги от 7-мо РУ подават сигнал със стоп палка, водачът не спира, започва преследване. След като го спират, е извикан патрул на “Пътна полиция”, който да го тества за алкохол и наркотици, защото колегите разполагат с уреди за извършването на тази проверка”, обясни Тенев.

 

Когато колегите отиват на място, той показва документи за управление от Швейцарската конфедерация. При изпробване за алкохол и наркотици – водачът се оказва с положителен тест за дрога. За алкохол не. Когато колегите започват да оформят документите за нарушението – водачът отива до автомобила си, след което бяга”, допълни бившият шеф на КАТ-София.

 

По думите му неговите служители в рапорта са посочили, че са посъветвали полицаите от 7-мо РУ да поставят на Семерджиев белезници, за да “не стане някакъв фал”. 

“След това започват да пишат докладна записка, но виждат че настава суматоха. Виждат, че водачът се качва в автомобила и побягва в неизвестна посока. Колегите от 7-мо РУ са тръгнали да го гонят, но не са го хванали. Не мога да кажа защо не са му сложени белезници. Чел съм само докладната на моите служители. На място е имало 5-6 души. Двама служители на “Пътна полиция” и още 4-5 колеги от 7-мо РУ. Два автопатрула мисля, че са били. Не обвинявам колегите. Нещо се е случило”, категоричен е Тенев.  

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 6| 7042 |12.10.2022 Бившият полковник от КГБ Генадий Гудков: Взривяването на Кримския мост е провокация на Путин и руските служби . 1| 8422 |11.10.2022 Като какъв отиде до Италия бившият шеф на БАБХ Христо Даскалов, ден след като погази Изборния кодекс (ДОКУМЕНТИ) . 5| 3557 |25.09.2022 Бившият председател на ДАНС: Путин е в ъгъла, панически търси решения . 6| 6820 |21.09.2022 Бившият военен министър Шаламанов: Мобилизацията в Русия означава провал на ”специализираната военна операция”

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads