Реклама / Ads
0| 4655 |14.07.2015 НОВИНИ

Атанасова: В мое лице политическа поръчка няма!

.
Десислава Атанасова
Комисията беше формирана, благодарение на волята на парламента - единодушно, в нея участват всички парламентарни групи, заяви по БТВ Десислава Атанасова от ГЕРБ, председател на Комисията за КТБ в НС. Тя каза, че била първа сред равни и всеки от колегите й можел да разкаже онова, което са прочели, чули и видели. Самият доклад е около 150 стр. в теоретичната си част и още 300 стр. за всички кредитополучатели, каза тя.
 
Атанасова поясни, че били описани експозициите и обезценката на кредитите. В нашия доклад кредитополучателите са класифицирани в различни групи. Това са фирми, проверявани от одиторските компании, те бяха  и в доклада на БНБ, но БНБ отказваше да я даде, защото беше банкова тайна.

По повод писмото на Цв. Василев тя коментира, че многократно била отправила покана към него и не следвало Комисията да се превръща в риалити формат, за да имало скайп или интернет изслушване. Цялата налична документация от фирма Бромак била предоставена. Атанасова очаквала, че когато Комисията заседавала, щяло да има някаква информация от г-н Василев.

По повод членството на Й. Цонев и Чобанов в Комисията тя каза, че имало сигнал от Протесна мрежа за това. но се оправда, че парламентарните групи излъчвали своите членове, тя не можела да ги посочи, нито пък ГЕРБ. Не е коректно аз да коментирам номинациите на партиите.

Атанасова заяви, че не е срещнала името си в отговора на г-н Василев, нито в списъците, нито го била виждала, нито го познавала. В мое лице изпълнител на политически поръчки няма, както и в лицето на колегите от ГЕРБ. Питайте останалите, аз отговарям за себе си и за партията си.

Банковият надзор на БНБ е отговорен за това една кредитна институция да упражнява ефективен контрол, прехвърли топката Атанасова. През това време изглеждало, че банката функционира и всичко било наред. Отговорност носела и одиторската фирма. БНБ одобрява одиторската компания. KPMG е тази компания, посочи Атанасова. Отговорността я определя не Комисията, а прокуратурата и съдът, осведоми тя.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 4982 |10.07.2015 Протестиращи срещу полицейското насилие искат реформи до 3 месеца . 0| 4996 |10.07.2015 Полицейски шефове спирали разследвания срещу джебчийките от Варна . 0| 9036 |10.07.2015 Подставено лице на Бисер Лазов купи вестник „Преса” . 0| 4792 |08.07.2015 Иван Костов: Срещу мен се изпълнява политическа поръчка

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads