Реклама / Ads
4| 4584 |23.12.2021 НОВИНИ

Атанасова смята, че не било редно да се коментира работата на МВР и прокуратурата. А ”червената линия Рашков”?

.
Войната между институциите беше създадена много преди това. Нееднократно съм казвала кой разруши доверието в институциите и подклаждаше войната между тях. Не е добре политиците да коментират нито работата на органите на МВР, нито на прокуратурата, нито съдебните решения.
 

Тези гръмки слова принадлежат на Десислава Атанасова от ГЕРБ. Изречени са в кулоарите на парламента. Повод за тях е спорът между МВР и прокуратурата около схемите по изграждането на АМ “Хемус” и обвинения в пране на пари Борислав Колев. Прокурори обвиниха ГДБОП в оказване на натиск, МВР заяви, че такова нещо няма, а днес от прокуратурата оповестиха, че срещу шефа на въпросната дирекция е повдигнато обвинение. По въпроса се изказаха някои политици, сред които и самата Атанасова. 

 

Шефката на Борисовите депутати обаче явно е забравила поведението на собствените си колеги в собствената си партия. Вероятно е забравила и своето собствено поведение и изказвания, особено по линия на МВР, чиято работа иначе не било коректно да се коментира. Затова е редно да припомним на Атанасова, че именно от ГЕРБ в първите дни от работата на 47-мото Народно събрание формацията заяви от трибуната на парламента, че ще бъде най-конструктивната опозиция, съществувала някога, но има една едничка червена линия, която няма да пресече - присъствието на Бойко Рашков в редовното правителство като министър на вътрешните работи. 

 

"Няма да водим никакви разговори с новия кабинет, докато Бойко Рашков е част от него. Ако искат да направят конституционна реформа, например, нека махнат Рашков и да говорим. Казахме, че искаме да имаме конструктивен подход. Присъствието на Рашков не ни дава тази възможност. За нас това е червена линия, която не можем да прескочим", обяви депутатът от ГЕРБ Тома Биков по време на първото заседание на новия парламент.

"Това правителство се състои от три фракции - корпоративна, партийна, милиционерска - тази на президента Радев, която ще контролира всички останали дали изпълняват президентските команди", допълни го задочно съпартийката му и бивш социален министър Деница Сачева.

 

Питаме Десислава Атанасова - това не е ли коментар по работата на МВР? Или от ГЕРБ се засегнаха жестоко от действията на полицията по отношение купуването на гласове, разследването на снимките и пачките от спалнята на Бойко Борисов, аферата с АМ “Хемус”? 

 

"Единственото важно в случая е призваните органи, които бранят закона, да си свършат работата”, посочи Атанасова пред журналисти. 

 

Хубаво е, госпожо Атанасова. Тук сте права. Но 12 години гледахме как всички тези институции тупаха топката и си клатеха краката. 

 

Джесика Вълчева

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 10| 5876 |19.12.2021 Кметът на ГЕРБ, гонил се с полицията смята, че задържането му било сценарий . 26| 10103 |16.12.2021 Атанасова язвително: Г-н Петков не изпълни първото си обещание . 11| 3289 |13.12.2021 Цонев от ДПС категоричен - задкулисието било около кръга ”Капитал”. Похвали царя, Станишев, Доган и Първанов . 16| 4785 |13.12.2021 Атанасова бави гласуването на правителството, чете нападки срещу Радев и служебния кабинет

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads