Реклама / Ads
6| 6461 |16.08.2015 НОВИНИ

Автоджамбазите будуват в четвъртък и петък

.
Архив Източник: Булфото
Ръст при кражбите на коли отбелязват от полицията. Всеки ден у нас се крадат по десетина автомобила. Ударите се правят основно четвъртък и петък през нощта. Предпочитани са германските коли. Задигат се както луксозни, така и по-стари марки.
 
Бързи, нагли, сръчни: такъв е профилът на автокрадците.Само за 15 минути престъпници задигат два автомобила, а собствениците отново разчитат на кадрите за залавянето на крадците.

В четвъртък вечерта Делян Лилов паркира колата си в подземния гараж. Сутринта съседът му се обажда с новината, че колите и на двамата липсват.

„Идва, за 4-5 минути отваря колата на съседа, прехвърля се на моята – толкова време му отнема, извиква си партньора и изкарват двата автомобила – 15 минути им отнема сумарно”, обяснява пострадалият пред bTV.

 

Делян е типичната жертва – собственик на германски автомобил, откраднат в нощта срещу петък. Такава е тенденцията – в четвъртък и петък се крадат най-много коли.

 

Най-предпочитан терен за удари на автобандите са южните квартали на столицата – „Младост” и Студентски град. Луксозните коли се крадат по-лесно, а непробиваем автомобил няма, твърдят полицаите. Ако не успеят на място, бандитите го качват на репатрак или го теглят с въже.

Десетки са автобандите. Най-младият вещ в занаята е на 18, а най-възрастният – на 61. От полицията знаят кои са – с богати криминални досиета, задържани неколкократно, излежавали присъдите си.

 

„Като цяла Наказателният кодекс е доста либерален, не само у нас. Имаме случаи, при които автокрадецът в кола го хващаме, намираме и дрога, в момента е в ареста, не заради кражбата, а заради дрогата, което е показателно”, обясняват от полицията.

 

80 процента от откраднатите коли се разглобяват и пласират в автоморгите. Където следите им се губят. Другите, по-луксозни се пререгистрират и се продават – тук или зад граница.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 2| 4522 |05.05.2015 Москов ще се обяснява пред депутатите в четвъртък . 119| 16055 |09.04.2015 Депутат псува Мая Манолова в парламента на Велики четвъртък . 0| 4272 |25.11.2014 Най-накрая: В четвъртък НС гласува комисиите си . 0| 4258 |24.11.2014 И гръцките авиодиспечери ще стачкуват в четвъртък

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads