Реклама / Ads
3| 4466 |03.11.2015 НОВИНИ

Бъчварова: Промените са в интерес на служителите на МВР

.
Румяна Бъчварова
Става въпрос за честна история и като говорим за това трябва да сме наясно, че става въпрос за публичните средства. Това каза министърът на вътрешните работи Румяна Бъчварова по време на пресконференция.
 

"Трябва да сме наясно, че става въпрос за сигурността на държавата ни. Това е изключително голяма отговорност. До момента ресурсите, с които разполагаме при тази численост не ни дават възможност да работим според съвременните изисквания и да работим максимално и пълноценно", заяви Бъчварова. По думите й, промените са в интерес на служителите на МВР. "Моята цел като министър на вътрешните работи е да намеря баланса на тези интереси. Отговорността трябва да се търси. Решението, което правителството приема в МС и е предложено в НС е най-щадящото по тези три различни оси. Най-чувствителният въпрос са социалният пакет, който получават служителите на МВР", посочи Бъчварова. По думите й, най-болната тема са обезщетенията, който се определят в размер на 20 работни заплати. "Това, което анализирайки ситуацията установяваме е, че тези средства минават през бюджета на МВР, който е изключително голям и всяка година се дофинансира в края на годината", каза още Бъчварова, цитирана от "Фокус".

 

Вътрешният министър съобщи, че около 250 служители в сектор "Сигурност" са напуснали в последните дни. "Средствата, които ще спестим, биха ни дали възможност да повишим бюджета за издръжка и да направим условията на работа по-добри", заяви Бъчварова. По думите й, ако продължи да се отлага решението за намаляване на обезщетенията на служителите МВР и МО с всеки месец ще се задълбочава дефицитът в системата. "Всяка следваща година на отлагане задълбочава проблемите до степен, че те стават невъзможни за решение. Не мога да обвиня тези, които подават оставка", коментира Бъчварова. Тя се обърна към колебаещите се дали да напуснат и отправи послание към тях да си дадат сметка, че макар и да остават с по-малко обезщетения, те получават сигурност и възможност за развитие, възможност да работят при по-добри условия.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 12| 4557 |30.10.2015 Р. Бъчварова:Няма връзка между изборите и случаите със Сидеров и Алексей Петров . 10| 4429 |29.10.2015 Бъчварова: Охранител на Ал. Петров подал сигнала за стрелбата . 5| 4054 |28.10.2015 Бъчварова: МВР си свърши работата по най-добрия начин . 26| 5940 |26.10.2015 Бъчварова: Гавра е поведението на Сидеров

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads