Реклама / Ads
1| 2898 |22.12.2022 НОВИНИ

Бъдете внимателни, ”Пътна полиция” ще дебне по празниците

.
Източник: Снимката е илюстративна
От 23 декември до 3 януари ще има засилено полицейско присъствие по пътищата на страната за осигуряване на безопасно пътуване на хората по празниците, съобщи на брифинг пред медиите инспектор Мария Ботева от „Пътна полиция“.
 

„По-специално това са дните – 23 декември, 24 декември, 28 декември, 30 декември, 1 и 2 януари от Новата година, когато от наша страна ще бъде създадена организация за осигуряване на максимален брой полицейски екипи, които да бъдат на входовете и изходите на големите населени места и по основните пътни направления, с цел подпомагане на движението, при необходимост - регулиране, с цел да не се образуват задръствания и усложнявания“, посочи Ботева.

 

Ще бъде осигурено и присъствие на полицейски служители на основни места, където се очаква по-голям трафик, в това число курортни места и граничните пунктове.

"По време на тези празнични, почивни дни ще продължи контролната дейност, освен в пиковите часове, но и през нощта, като в случаите, при които се установят нарушители, ще продължи да се прилага и т.нар. линеен подход", обясни инспекторът от "Пътна полиция".

 

Полицаите ще следят основно за сериозни нарушения, извършване на неправилни маневри и за движение по магистралите в аварийната лента. 

А в периода от 24 до 27 декември, както и на 1 януари ще бъде организирана специализирана полицейска операция "Алкохол, наркотици, неправоспособност и скорост", допълва "Дарик".

 

 За миналата година за коледните празници общо съставените глоби за административни нарушения са 40 558, от тях 3701 са актове, 14 501 са фишове, 22 171 - електронни фиша за скорост и 185 електронни фиша за липса на застраховка гражданска отговорност. При пътнотранспортни произшествия за миналата година загиналите са 18, стана ясно на брифинга.

 

„Призоваваме да се внимава със скоростта, да се шофира внимателно и всички водачи да не забравят, че не пътуват сами, както и че всички останали хора в движението също имат близки, за които да мислят“, призова още инспектор Мария Ботева.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 3519 |21.07.2022 Отцепниците от ИТН към БСП: Бъдете внимателни с партията на Слави Трифонов . 0| 2903 |22.03.2022 Зеленски към Италия: Не бъдете курорт за убийци . 0| 3061 |31.12.2021 Бъдете внимателни на пътя по НГ. Полицаите следят за алкохол и наркотици . 14| 3067 |17.11.2021 Янев: Предотвратихме грозните явления на вота в неделя. Активността бе притеснително ниска - бъдете активни

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads