Реклама / Ads
37| 10475 |26.02.2012 НОВИНИ

Багата е на апаратно дишане

.
Благой Иванов - Багата Източник: Булфото
По информация на "Пирогов" Багата е в централна реанимация на апаратно дишане с реална опасност за живота. Била му е направена животоспасяваща операция.
 

 

Иванов се е държал геройски след инцидента . Цял час след наръгването той е бил контактен, въпреки че раната е много сериозна и е стигнала чак до сърцето. Боецът е  загубил съзнание чак в "Пирогов", но там мигновено е поет от хирурзите, които са извършили 6-часова операция. Гаранции за живота на спортиста обаче няма.

 

Междувременно стана ясно още, че единият от другите двама пострадали - Станой Тодоров, също е ММА боец. Той бил спарингпартньор на Иванов. Заради неприятна контузия в момента на инцидента Станой бил с лонгета на едната ръка, заради което се защитавал само с другата, като предимно мятал столове и маси срещу нападателите.

Компанията излязла из нощна София, за да отпразнува края на боксовия турнир "Странджата". Багата и останалите обиколили няколко столични заведения, преди да се установят в клуба.

 

По-рано днес стана ясно, че самбистът Благой Иванов - Багата е бил намушкан с нож през ноща, съобщиха от СДВР.Инцидентът е станал в нощния клуб Deja Vu на улица „Граф Игнатиев"12 в центъра на София.

 

Спортистът е в много тежко състояние и е опериран по спешност. Има дълбока рана под мишницата, която е стигнала до сърцето.При сбиването леко са пострадали още двама души, приятели на спортиста, Станой Тодоров и Момчил Кондов, познати на полицията заради побой, кражба и хулиганство.

 

В заведението са нахлули 7-8 души, които са били с палки, нахвърлили са се върху компанията. В мелето фактически е пострадал Благой Иванов - Багата.Било е употребено доста голямо количество алкохол. Установени са тези, които са били вътре в заведението. Тепърва предстои техният разпит - за това какво се е случило, за какво е възникнала свадата. Самият инцидент е станал за много кратко време.

 

На 24 април e било предвидено Багата да участва в турнир по ММА в София, когато трябвало да се изправи срещу американски съперник.


Frognews.bg припомня, че Благой Иванов е световен шампион по бойно самбо от първенството в Санкт Петербург през 2008 година. Багата е и бивш национален състезател по джудо в тежка категория. През 2009 година направи дебюта си в смесените бойни изкуства в България. Той започна кариера и в САЩ, където подписа договор с американската компания "Bellator". До момента има седем мача без загуба в свободната борба и двубоите в ММА.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 29| 9466 |31.01.2012 Дим Дуков на апаратно дишане . 0| 5492 |29.07.2009 Бюджетът отново e на изкуствено дишане . 1| 8620 |05.05.2009 Измерват безплатно дишането по повод Световния ден за борба с астмата – 5 май

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads