Реклама / Ads
9| 2803 |18.02.2024 НОВИНИ

Байдън: Бездействието на Конгреса доведе до украинското изтегляне от Авдеевка

.
Американският държавен глава Джо Байдън Източник: БГНЕС
Американският държавен глава Джо Байдън обвини Конгреса на САЩ за вчерашното изтегляне на украинските войски от Авдеевка в Източна Украйна, като каза, че бездействието на Конгреса е довело до това поражение, съобщи ДПА.
 

„Тази сутрин украинските военни бяха принудени да се изтеглят от Авдеевка, след като украинските войници трябваше да пестят боеприпасите поради намаляващите доставки в резултат на бездействието на Конгреса, което доведе до първия забележим напредък на Русия от месеци“, подчерта вчера Белият дом след телефонен разговор между Байдън и украинския лидер Володимир Зеленски.

 

Байдън отново увери Зеленски в подкрепата на САЩ и наблегна на спешната необходимост Конгресът да разреши нов пакет от помощ за Украйна, предадоха от Белия дом.





Припомняме, че след дълги забавяния Сенатът наскоро одобри планове за нова помощ за Украйна на стойност около 60 милиарда долара.

 

Одобрението в Камарата на представителите обаче не е сигурно. Председателят на камарата – републиканецът Майк Джонсън – заяви, че няма да внесе законопроекта за обсъждане. Гласуване все още е теоретично възможно чрез сложен рядко използван процес, известен като петиция за освобождаване от отговорност, която може да придвижи законопроекта в Камарата на представителите.

 




Демократът Байдън многократно е настоявал Конгресът да действа. Белият дом наскоро алармира за падането на Авдеевка и обвини бездействието на Конгреса за оттеглянето на украинските сили.

 

Изтеглянето от града, за което се водиха битки от месеци, е пореден неуспех за украинската армия, която се защитава срещу Русия.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 2| 2718 |18.02.2024 Външните министри на Украйна и Китай обсъдиха възможностите за мир между Москва и Киев . 8| 2747 |18.02.2024 Радан Кънев: Навални е жертва на политическо убийство на режима в Кремъл . 8| 2678 |18.02.2024 Проф. Пламен Митев: 18 февруари е по-вярната дата за отбелязване на гибелта на Васил Левски . 9| 3401 |18.02.2024 Стоян Михалев, ПП-ДБ: Руският културен център е пропагандно гнездо и развива шпионска дейност

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
Реклама / Ads