Реклама / Ads
1| 4733 |03.04.2018 НОВИНИ

Д. Байрактаров: Пенсионерите поддържат държавата чрез бедността си

.
Димитър Байрактаров Източник: БГНЕС
Българските пенсионери поддържат стабилността на държавата чрез бедността си, а омбудсманът гузно мълчи. Вероятно много пъти сте се питали откъде Бойко вади като вълшебник поредните милиони, за да потуши поредния назряващ протест? Това написа във Фейсбук народният представител от 43-тото НС Димитър Байрактаров.
 

А чували ли сте за ДЪРЖАВНИЯ ФОНД ЗА ГАРАНТИРАНЕ УСТОЙЧИВОСТ НА ДЪРЖАВНАТА ПЕНСИОННА СИСТЕМА? Известен е повече като Сребърен фонд. И така скъпи, приятели, сребърния фонд е създаден през 2007 г. Парите, които са събрани в него, се държаха до 2017 г. на безлихвен депозит в БНБ. Към днешна дата тези пари са около три милиарда лева. По-интересното е, че в закона са предвидени различни форми за реализиране на доходност. През 2015 г. зададох конкретен въпрос на Борисов по време на парламентарен блиц контрол. Отговорът беше повече от смайващ. Редно е, разбира се, да знаете, че приходите, от които се пълни фонда са от концесии, от приватизация, от лихви и забележете 25 % от излишъците по изпълнението на държавния бюджет.

 

През последните години непрекъснато слушате Борисов и министрите му да се хвалят за милиарди преизпълнен бюджет. Никога обаче не се е стигало до актуализация на държавния бюджет през последните години. По този начин българските пенсионери са ощетени вече с няколко милиарда лева само от 2010 г. досега. Но най-интересно е гробното мълчание на ОМБУДСМАНА по този въпрос. За съжаление контрол как се ползват парите особено през годината почти няма. Още по-интересно е, че тези пари на българските пенсионери вече се държат при отрицателна лихва в БНБ от -0.1 %. Ако имаше силна опозиция и силен обществен защитник - Омбудсман. Бойко нямаше да вади пари като вълшебник и да потушава протести! Нямаше омбудсманът да прави брифинги, на които да ни обяснява колко било хубаво да фалираме, а щяха да водят битка за повишаване на доходите и пенсиите на хората, които изградиха България, а днешните я разграбват.


Видя се какви са доходите на българите масово между 250 и 600 лева на месец. Кое по-напред да платиш с тези пари и още ли не им е ясно на управляващите, че са създали нов феномен на работещите бедняци!

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 3| 5934 |21.03.2018 Борисов и екипът му решават дали ще има бонуси за пенсионерите . 0| 4887 |08.03.2018 След 20 март казват дали пенсионерите ще получат бонуси . 0| 3948 |03.11.2017 Коледните бонуси за пенсионерите под въпрос . 4| 9379 |02.11.2017 Байрактаров: Срещу Валери Симеонов има дело за срещи с терористични организации

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads