Реклама / Ads
14| 24278 |11.06.2021 НОВИНИ

Бакалова разкрива: Не знам дали съм помагала на Божков, но помогнах на Борислава Йовчева

.
Източник: Евроком
Не знам дали съм помагала на Божков в Дубай, но със сигурност помогнах на Борислава Йовчева. Това казва половинката на Веселин Денков Ивайла Бакалова, която проговори за първи път за ареста на Денков пред Антикорупционния фонд. Борислава Йовчева е някогашната ”Мис Бикини” Борислава Йовчева има фирма с капитал 1,7 млн. евро. Това разкриват документи от испанските регистри от 2018 г. За нея се говори, че живее в Барселона и е имала или има близки отношения с вече бившия премиер Бойко Борисов.
 

Антикорупционният фонд (АКФ) публикува днес първия епизод от новото си разследване “СПИСЪК ЗА БЪРЗ КОНТРОЛ: Историята на Веселин Денков и специализираното правосъдие”, което включва разкази на свидетели и записи на тайни разговори с лица с контакти в съдебната система, пише Евроком.


Веселин Денков е собственик на знакови софийски ресторанти, задържан през септември 2020 г. с обвинение за участие в организирана престъпна група за лихварство. Записите на серия от разговори между Ивайла Бакалова, която живее в съжителство с Веселин Денков, и не особено известни до този момент лица, разкриват кои са “помагачите” с влияние в съдебната система.






Няколко цитата от реални разговори, проведени през април 2021 година, дават представа за това как точно се говори за корупция и уреждане на решения в съда:


- Вие сте сигурни, че можете да го свършите?
- Да. Детайли и подробности няма да ти кажем. ....
- А вие си говорите лично с...?
- Ние не познаваме никой. Говориме си с Господ. Отиваме в църквата, палим свещичка, молим се.
- Така, кой с кого говори това теб не те интересува, това си е наша работа. Ти искаш резултат.

....

- Значи, в замяна това, което ние ще свършиме, е да му измениме мярката, нали това се иска, това е задачата.
- Няма да е 20, няма да е 30, няма да е 40, повече ще са. Просто да знаеш че...
- Сигурно ще е над 100. Разбираш ли ме?
- 100 хиляди – какво - лева?
- Евро.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 5| 9789 |04.06.2021 АКФ в нов филм разкрива: На Жоро Ушев се е обаждал два пъти Гешев. Това няма как да стане без Борисов . 12| 5894 |20.05.2021 Адв. Хаджигенов пред Фрог: Знам, че са ни слушали, направих запитване до Бюрото за контрол на СРС . 27| 10845 |25.04.2021 Тео Ушев: Чудото на Мария Бакалова няма да се случи скоро пак заради провинциалната ни завист . 7| 4094 |21.04.2021 Бабикян: Не знам как човек намира време да играе футбол, а да отиде в парламента – не

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads