Реклама / Ads
5| 2746 |29.02.2024 НОВИНИ

Веселин Денков за Нотариуса в НС: Пратеници на спецпрокуратурата ме изнудваха

.
Ивайла Бакалова, Веселин Денков, Ина Лулчева Източник: БГНЕС
Съпругът на Ивайла Бакалова, от чиито показания пред разследващите журналисти от АКФ стана за първи път публичен образа на Мартин Божанов - Нотариуса, Веселин Денков за първи път реши и той да разкаже за случилото се - пред временната комисия в 49-то Народно събрание.
 

Веселин Денков обясни, че се занимава с ресторантьорство и финансиране повече от 30 години, обвиняем е по 3 дела - за изнудване, лихварство и подбудителство за убийство.


Още през 2016 г. негови приятели му се обадили, че имали проблем със Специализираната наказателна правосъдие, а когато се прибрал от пътуване се видял с тях, спецпрокуратурата искала той да плати 100 000 лв., за да не го направят обвиняем. Няколко месеца след това обаче се оказал обвиняем, когато и Веселин Денков потърсил адвокат Лулчева за помощ. Той бил свидетел по дело за изнудване през 2011 г.


Денков заяви, че в периода между 2016-2020 г. са идвали представители и "пратеници на спецпрокуратурата" при него - да плати определена сума пари, за да си няма и други създадени проблеми. Всички, които идвали, били по поръчение на специализираната прокуратура. Единият от пратениците на специализираната прокуратура му казал, че щяло да е "крайно лошо" за него, ако не си плати. Негова близка позната го посъветвала да си направи среща с бившия главен прокурор Сотир Цацаров, като му изложил всичко, което му се е случило. В началото на 2020 г. КПКОНПИ му предявила иск, който бил за близо 12 млн. лв. и който впоследствие бил намален на 3 млн. лв. Във времето между 25-26 август 2020 г. всички свидетели - явни и тайни били разпитани. За хората, които идвали при него - искали едно и също да плати, за да няма проблеми.


Докато бил в ареста въпросните пратеници се обадили и на адвокат Ина Лулчева с призовка за повдигне на друго обвинение за убийство. При повечето мерки за неотклонение, които се гледали в спецсъда, му се падали едни и същи съдии - съдиите Георги Ушев и Галя Георгиева.


Стефан Денков обвърза случващото се с него и с протестите през 2020 г., тогава негови близки ми казаха, че се знаело, че аз финансирам протестите. "На база на това се активираха всички институции", каза още Веселин Денков.

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 13| 6291 |29.02.2024 Ивайла Бакалова в комисията за Нотариуса: Ако не положите усилия, ще има още Мартинбожановци, държавата е в ръцете на корумпирани . 1| 3782 |29.02.2024 Експерти от ДАЗД установиха: Има пропуски в училището на Ивана от Дупница . 9| 3948 |29.02.2024 Вижте кой оглавява движението "Център" на Васил Божков . 2| 2472 |29.02.2024 ЕС използва изкуствен интелект за идентифициране на незаконно съдържание онлайн

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads