Реклама / Ads
2| 4030 |14.02.2024 НОВИНИ

Жената на Нотариуса пречи на разследването, допуска Николай Стайков

.
Някои пречи ли на разследването за убийството на Мартин Божанов-Нотариуса и дали това не са най-близките му хора - съпругата му, която е в ГДБОП. Нямаме информация дали при Нотариуса са ходили политици. Очакват се отговори от полицията и прокуратурата.
 

Това заяви разследващият журналист и съосновател на Антикорупционния фонд Николай Стайков пред bTV за убийството на Мартин Божанов-Нотариуса. 

 

Вчера Стайков говори пред Съдийската колегия във Висшия съдебен съвет, където на въпроси отговаряха и и.ф. главен прокурор Борислав Сарафов, както и съдия Владислава Цариградска, оплакала се от заплахи, отправени й от убития в София Божанов.

 

Стайков разказа, че журналистите от АКФ са влезли в контакт с Нотариуса след систематично проучване, когато при тях дошла бизнес дамата Ивайла Бакалова за освобождаването от ареста на нейния съпруг Веселин Денков. АКФ са изслушали много записи, но когато се появил гласът на Емил Писков, той се наричал с Нотариуса - "колегата".

 

“Уникален случай е Мартин Божанов-Нотариуса”, коментира Стайков. 

 

Вчера пред ВСС той определи Божанов и адв. Емил Писков, станали герои в разследването на АКФ като “изключителни професионалисти” в този бизнес. Всъщност с разследването си АКФ са се надявали да предизвикат реакцията на институциите още през 2021 г. Стайков и колегите му още тогава стигат до информацията за имотните измами, изчезнало дело от адвокатска стая, сменено ЕГН. По думите му, проверката в ГДБОП е започнала със среща с тогавашния министър на вътрешните работи Бойко Рашков, който е проявил много голям интерес към случая. ФрогНюз припомня, че Рашков беше депутатът, гласувал против създаването на комисията в Народното събрание, която трябва да се занимае с фактите и обстоятелствата около Мартин Божанов - Нотариуса и клуба “SS”. Тогава Рашков каза, че не виждал с какво би допринесло осветяването на посетителите на този клуб. 





“В ДАНС има немалко информация за Мартин Божанов и неговият статут, и информацията, която има полицията, ДАНС и прокуратурата трябва да бъде събрана и да се види кой и на какъв етап му е помагал”, категоричен бе Стайков пред bTV тази сутрин.

 

Той посочи, че някой е подслушвал магистрати, но не е ясно за какво. 150 магистрати са били подслушвани и следени за 4 години, заяви по време на изслушването съдия Атанаска Дишева, която цитира данните, предоставени от съдия Владислава Цариградска от докладите на бюрото за контрол на специалните разузнавателни служби. Дишева посочи, че няма данни за образуване на досъдебни производства, въпреки че има изготвени веществени доказателствени средства. 

 

“Това трябва да бъде отидитрано. Връзката с Божанов и неговата група е свързано със съдия Ушев, който е оправдал едно от известните дела на Нотариуса - за имотни измами”, напомни Стайков. 

 

ФрогНюз

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 9| 13830 |14.02.2024 Съдия Нели Куцкова: Важно е да се раздрусат клоните, за да изпаднат още гнили ябълки . 0| 2510 |14.02.2024 Продължават протестите на част от земеделците . 0| 2551 |14.02.2024 Везенков - аут от терена поне месец заради контузия . 0| 2641 |14.02.2024 Президентското вето влиза в правната комисия в НС

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
Реклама / Ads