Реклама / Ads
0| 6623 |21.05.2022 НОВИНИ

Балабанов: ПП са пенкилери. Лъжат, управляват еднолично

.
Коалицията се клати, а напрежението и неразбирателството между четирите формации е налице. В ефира на bTV се продължи със словестните престрелки между ИТН и ПП. Станислав Балабанов обвини Кирил Петков в еднолично управление. По думите му ПП не са съгласували антикризисните мерки, които са били представени като кризисен пиар "на пожар". Той нарече хората от ПП "пенкилери". За искания от Петков КСНС по темата "Скопие" депутатът на Слави Трифонов заподозря дадени без съгласуване обещания към РСМ от страна на Петков, който изглеждал притеснен.
 

Пред bTV Балабанов заяви - "Продължаваме промяната" поставят пред свършен факт коалиционните си партньори. Според него това се прави умишлено.


"Напоследък са пенкилери. Не искам да влизам в определени, защото не трябва.  Експертите трябва да говорят. Да, решенията се вземат накрая, н не може в последния момент да представя такива мерки. Не бяха обсъждани. Имахме 11 мерки, но не бяха чути", посочи Балабанов по повод обявените от правителството антикризисни мерки за високата инфлация. Те бяха широко критикувани от редица икономисти. 


Обвинения в лъжи от страна на министър Даниел Лорер и шефа на НС Никола Минчев отправи още Балабанов заради твърденията, че "Има такъв народ" не са присъствали на коалиционни съвети. По думите на депутата на Слави Трифонов това не отговаря на истината, а освен това ИТН са били основен инициатор на редица коалиционни съвети. 


По повод договорката със САЩ за втечнен газ, Балабанов заяви - Кирил Петков говори предварително, а никой не може да каже колко точно ще струва доставката на втечнен газ от Вашингтон. Възможно е да има оскъпяване и не трябва да се говори предварително, смята Балабанов. 


"Не ви ли изглеждаше притеснен премеррът снощи с това видеото за Скопие? Защо иска КСНС, при положение, че имаше такъв. Вероятно пак е обещал някакви неща без да ги съгласува с партньорите. Не може да загърбиш 1300 г. история, за да ме някой в ЕС да сложи тикче на Балканите, сякаш си е изпълнил нещо", посочи още Станислав Балабанов.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 8515 |03.05.2022 Балабанов: Вместо да е с нас в Украйна, гледам я Нинова по пазарите... . 0| 2996 |26.04.2022 Балабанов: Логично е да се знае кои ще са другите колеги, с които ще посетим Украйна . 0| 2929 |20.04.2022 Балабанов: Андрей Гюров се превърна в жертва на собствените си партийци . 0| 4135 |18.04.2022 Балабанов: Много скоро в коалицията може да настане огромен проблем

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads