Реклама / Ads
0| 3129 |29.05.2022 НОВИНИ

Балабанов, ИТН: МС се опитва да превръща парламента в гумен печат

.
Станислав Балабанов Източник: БГНЕС
Министерският съвет напоследък се опитва да превръща парламента в гумен печат. Притеснително и страшно е, че се демонстрира едноличен начин на управление. Това заяви пред БНР народният представител от „Има такъв народ“ Станислав Балабанов.
 

Той отбеляза липсата на комуникация вътре в коалицията по редица теми – както по отношение на плана за въвеждане на еврото, така и относно „този комунистически проект, родил се в главата на някой болен мозък, може би от Министерство на финансите“.

 

„И нямаше как да си мълчим. Това не е клатене на коалицията, това е директно показване на проблемите. Това е най-градивният начин, по който можем да вървим“, заяви Балабанов.

 

Той подчерта, че в последния момент точката с плана за приемане на еврото е била включена в дневния ред на правителственото заседание: „И беше приет нарочно, за да покажем, че можем да го правим сами и можем да налагаме такъв тип управление. Това е деструктивно. Подкрепяме идеята това евро да бъде въведено в обозрими срокове, но на база и на растежа на инфлацията, на войната, която се случи като черен лебед в целия свят, такъв ход е рисков – по най-бързия начин да бъде пробутван на тъмно, през Министерски съвет. Това е демонстрация на еднолично управление“.

 

По темата с Република Северна Македония депутатът от ИТН коментира, че ще отстояват максимално позициите си: „Видяхме накрая, че премиерът ще хвърли този казус да се решава в парламента в неговата финална форма. Ние няма да позволим някой да предаде българския интерес“.

 

Той определи „Има такъв народ“ като „най-конструктивният елемент на тази коалиция“. Балабанов припомни, че коалицията е била сформирана срещу модела на предишното статукво, изпълнило площадите, с идеята за промяна.

 

„Какво се оказва 6 месеца по-късно? Видимо ние не вървим срещу тези, които управляваха, а започваме да показваме притеснителни неща в самата коалиция“, заяви той.

 

Според него коалиционното споразумение е достатъчен фундамент, който да държи коалицията и на практика е разписано като управленска програма.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 3132 |26.05.2022 ГЕРБ опитват да прикрият проблема с гробищните паркове, твърди Карлос Контрера . 0| 3233 |25.05.2022 Политолог: Петков се опитва да прехвърли „топката“ за отношенията с РСМ върху президентската институция . 0| 3861 |25.05.2022 Върти ли община Ловеч незаконна търговия с траурни стоки? Агенции: Опитва да ни вземe бизнеса . 0| 7890 |22.05.2022 Ива Митева: Председателят на парламента опитва да се измъкне. Критично е състоянието на коалицията

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads