Реклама / Ads
0| 3122 |14.04.2022 НОВИНИ

Балабанов, ИТН: Абсолютна лъжа е, че министър Генчовска ще подава оставка

.
Станислав Балабанов
„Това е категорична, абсолютна лъжа“. Така депутатът от „Има такъв народ“ Станислав Балабанов коментира пред журналисти информация, че министърът на външните работи Теодора Генчовска се готви да подаде оставка.
 

„За да спрем спекулациите, които излизат в жълтите медии в момента, мога да ви уверя, че министър Генчовска си е на мястото. Въобще не се говори и не се обсъжда такъв вариант. Напротив - утре, както знаете, ще я изслушаме всички народни представители в пленарна зала, за да разберем и другата истина каква е, защото през последните дни министър на външните работи на Германия също се позоваваше на фалшиви новини. Категорично отхвърляме тези слухове, няма такова нещо“, каза още Балабанов.

 

Той отбеляза, че всички използваме социални мрежи и една лъжа, изречена сто пъти, в един момент започва да се приема като истина.

 

„Включително министър на външните работи на Германия използваше фалшивите новини по отношение на бързото присъединяване на Македония към Европейския съюз, след което се появиха призиви за оставка на министър Генчовска, която се била съгласила на някакви неща. И това е абсолютна лъжа“, заяви Станислав Балабанов.

 

„Затова тя просто ще дойде тук в пленарна зала, за да го обясни, допълни той. Интересно обаче за нас защо „Продължаваме Промяната“ и „Демократична България“ се въздържаха, когато гласувахме да я извикаме да я изслушаме, коментира депутатът от „Има такъв народ“.

 

Относно проекторешението за начина на разплащане с пътностроителните фирми, което парламентът предстои да разгледа днес, Станислав Балабанов коментира, че ИТН ще гласува Министерският съвет да взима тези решения.

 

„Чухме много обвинения в съмнения за корупционни практики, за връщане на модела на ГЕРБ, което е поредната лъжа. Затова най-практичното в случая е МС да решава и да се разплаща, а не тези решения да минават през НС, защото поредната поправка от колеги юристи от управляващата коалиция показва, че за всяка една поставена табела или мантинела НС трябва да взима решение“, коментира Балабанов и заяви, че ИТН ще гласува против така предложеното решение.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 2908 |12.04.2022 Украински туроператори лъжат бежанци и причиняват опашки при Дуранкулак . 0| 3170 |04.04.2022 МВР уличи прокуратурата в лъжа . 0| 4034 |01.04.2022 Бивш командир на НАТО: Путин знае, че руските военни го лъжат . 0| 3608 |30.03.2022 В „Честно казано с Люба Кулезич“: Под фустата на пропагандата наднича лъжата като друга гледна точка

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads