Реклама / Ads
0| 17202 |26.06.2022 НОВИНИ

Отцепникът от ИТН Иво Атанасов: Ива Митева е наемник. Днес е с ИТН, утре може да е с друг

.
Ива Митева е наемник и може да казва каквото си иска. Днес е с “Има такъв народ”, утре може да е с друга партия. Може би става дума за психическо заболяване у тези, които вземат решенията. Чупиш един кабинет, но казваш, че трябва да има правителство. Ние сме срещу извратения модел ГЕРБ. А ИТН подкрепа искането за вот на недоверие на ГЕРБ, ДПС и “Възраждане”. Правителството пада и Ива Митева зове да се прави правителство…
 

Това заяви пред Българската национална телевизия отцепилият се от ИТН депутат Иво Атанасов.

 

“Пожелавам на Ивето и всички от ИТН да вземат правилното решение и без извиване на ръце да се махнат финансовите зависимости от господарите на ИТН, да забравят исканията за постове и да се работи в полза на гражданите”, посочи Атанасов. 

 

По думите му ИТН е функционирала като еднолично управлявано дружество с ограничена отговорност - собственик е Слави Трифонов, а служители - Станислав Балабанов и Тошко Йорданов. 

 

На въпроса защо не напусне парламента по примера на Елена Гунчева от "Възраждане", той обясни, че е бил помолен от областните координатори във Видин да не напуска парламента, за да защитава интересите на гражданите.

 

“Не съм напуснал ИТН, за да стана част от друг партиен проект или "Продължаваме промяната", категоричен е Атанасов.

 

Атанасов коментира и гласуването на независимите депутати в подкрепа на френското предложение за Северна Македония.

 

“Нашето гласуване за падането на ветото над РСМ в парламента показва, че не сме под калъп и да гласуваме така, както е разпоредено от даден господар и всеки прави своята преценка как ще гласува. Аз се въздържах”, посочи Атанасов. 

 

По думите му френското предложение, изготвено съвместно с МВнР и положителна стъпка, но липсва яснота. 

 

“Вярвам на това, което казва Теди Генчовска. Тук имаме едни престрелки между президент и премиер. Нека не избързваме с това, което казва Румен Радев за празните чекове и т.н. Сега българските искания стават искания на ЕС и сега съм сигурен, че натискът ще бъде върху ръководството на Северна Македония и те ще трябва да вземат своето решение”, посочи Атанасов.

 

Според Атанасов, трябва да се направи всичко възможно да има правителство и функциониращ парламент. 

 

“Депутатите от ИТН в един момент трябва да решат кое е в полза на гражданите”, категоричен е той.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 54311 |26.06.2022 Хаос и стрелби, а Ива Митева се стяга за премиер . 0| 4110 |25.06.2022 Ива Митева: Вратите не са затворени, най-лесно е да отидем на избори . 0| 7095 |24.06.2022 Отцепникът от ИТН Радулов казва защо е гласувал ”против” френското предложение . 0| 2930 |22.06.2022 Атанасов: Служебен кабинет не е удачен вариант

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads