Реклама / Ads
0| 4583 |27.02.2018 НОВИНИ

Българи са блокирани в Румъния заради отклонен полет за Пловдив

.
Голяма група българи бедства на летището в румънския град Тимишоара. Те са летели с полет на ”Райънеър” от Лондон, който е трябвало да кацне снощи в 20:15 в Пловдив. Заради лошите метеорологични условия, полетът е бил пренасочен първо към летище София, а в с последствие е кацнал в Румъния.
 
Сънародниците ни споделят, че и към този час нямат информация от авиокомпанията кога и дали ще могат да отпътуват. Досега не са получили съдействие и от консулската ни служба.

Около 120 човека са в Румъния. От 9 вечерта сме на летището. Българското посолство не съдейства, каза една от пътничките. Тя заяви, че от вчера никой не вдига телефона в посолството ни в Румъния.

Около 40 човека пътуват с осигурени автобуси от посолството, но другите все още са в Румъния.

„Капитанът на „Райънеър” заяви, че ще бъдем настанени в хотел и днес ще бъдем извозени дали до Пловдив, или до София. От 21 ч. вечерта ние стоим на летището. Нищо не е осигурено, просто ни стовариха на летището и чакаме от 9 часа”, разказа една от блокираните – Даниела Стоилова.

По думите й от авиокомпанията предложили автобусен транспорт: „Автобусите приличаха на автобуси на градския транспорт, без тоалетна. 60 човека от групата се качиха на този автобус. Останалите 130 отказахме, защото не виждаме в това време как ще стигнем до България”. Към момента Стоилова и останалите на аерогарата нямат контакт със заминалите.

Тези, които не поели риска да тръгнат през нощта при тежка зимна обстановка, получили по един ваучер за 5 евро – достатъчни за по едно кафе и минерална вода. „Една майка, която е с малко бебе, помоли да й осигурят памперси и храна за бебето, при което й казаха, че всичко е затворено и няма как да й помогнат”, посочи Стоилова.

От „Райънеър” казали, че чакат отварянето на офиса в Дъблин, за да излязат с решение на ситуацията. Информация чака и консулът ни в Букурещ Мирчо Иванов. Той също призна, че няма връзка със заминалите с автобус български граждани.

Почетният консул на страната ни в Тимишоара ще има грижата да осигури най-необходимото на нашите сънародници.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 13| 12465 |27.02.2018 Петер Баран, бивш оперативен директор на ЧЕЗ: Решихме да се оттeглим от България заради много конфликти . 0| 4085 |27.02.2018 Ниски температури в цяла България . 3| 4658 |26.02.2018 Над 8000 домакинства в Западна България са без ток . 2| 4796 |26.02.2018 Зоран Заев: Надявам се скоро да имаме обща литургия в България и Македония

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads