Реклама / Ads
33| 8208 |15.08.2020 НОВИНИ

Българи от цял свят с послание към протестиращите у нас: ”Не сте сами” /видео/

.
Българи от цял свят се присъединяват към протестите в страната. Те изпращат своето послание към сънародниците си тук, което е: ”Не сте сами”.
 

Активните млади българи в чужбина създадоха  въздействащо видео, чрез което заявяват своята силна подкрепа към всички протестиращи в България.  Посланието им "Не сте сами"  е насочено към протестирещите граждани у на, които вече 37 дни не спират да искат промяна.

 

"Успяхме да монтираме кратък видео материал, съгласуван с много други организатори на протести от Европа, САЩ и Канада, в който изразяваме нашата подкрепа за протестите в България, както и позицията ни срещу беззаконието и разрушаването на демократичните устои на държавата.

 

Цел на видеото е да покаже, че сме единни, и че протестирайки, не делим българите по адресна регистрация, етнос, или занятие.", това сподели с Фрог Явор Паунов, който  един от организаторите на  протестите в Манхайм, Германия и на международната видео инициатива.

 

Посланието на Явор гласи:

''Скъпи българи,

Ние, протестиращите извън родината, Ви благодарим, че надигнахте глас срещу престъпниците, които от десетилетия рушат опорите на държавността и демократичното управление в България. Вашият протест показва, че българският дух не се прекланя пред самозвани управленци и самозабравили се олигарси. Вие ни вдъхнахте надежда и показахте на света, че българите имаме право да сме свободни, че заслужаваме справедливост, и изискваме върховенство на закона.

 

Всеки един от нас носи България в сърцето си, без значение къде се намира. Това не е тяхната България, в която властват безсилието, разединението и полицейското насилие, а нашата: България на единството, взаимното уважение и равенството пред закона. Заедно ще успеем да се преборим за тази България. Пътят към нея минава през Орлов мост, Министерски съвет, магистрала Тракия, Съдебната палата, плажа в Росенец и всеки площад, на който честните и достойни българи отстояват свободата си.

 

Макар и далеч от родината, ние протестираме заедно с вас и продължаваме гордо да носим българската култура и традиции, без значение дали със семействата си празнуваме Коледа, Рамазан или Банго Васил.

 

Когато заедно отстояваме правата си, сме много по-близки, сплотени и човечни. Когато протестираме заедно, мафията губи, защото не може да ни раздели и да ни втълпи, че сме безсилни. Протестирайки, променяме не само себе си, но и бъдещето на България.

Не сте сами!''

 




Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 120| 59448 |15.08.2020 16 въпроса към Томислав Дончев, който мисли българите за идиоти . 28| 6627 |15.08.2020 Демократична България: Свикването на ВНС е маневра на управляващите за запазване на властта . 27| 12569 |14.08.2020 Евродепутатите Елена Йончева и Радан Кънев предизвикват изслушване в Европейския парламент за институционалната криза в България . 22| 10252 |14.08.2020 ”Ди Велт”: На образованите млади българи им дойде до гуша

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads