Реклама / Ads
59| 7754 |19.07.2020 НОВИНИ

Ден 11 на живо: Антиправителствени протести в страната и чужбина /снимки и видео/

.
Източник: БГНЕС
19:00 е началният чан на антиправителствените протести в София. Това е 11-тия ден на гражданското недоволство от правителството и прокуратурата в страната. Много българи подкрепиха сънародниците си от градовете, в които живеят в чужбина.
 

Повече от час  множестово скандира на площада. След 22 часа хората започнаха да се прибират. До края на протеста нямаше напрежение и провокации.

 

20:50 - На площадът прозвуча песента "Вятърът на промяната" на Скорпиъс. Хората се хванаха с високо вдигнати за ръце и запяха заедно. След песента избухната възгласи "Оставка!".

 

На площада в София днес са дошли много хора от Тетевен, Ямбол, Варна, Бургас, Слевен и други градове. От трибуната бе обявено, че днес на протест са били българи в 6 града в Германия, в Нова Зеландия, Бкрюксел, Виена (вижте кадри от тези места по-долу).

 

Вижте кадни от протеста на живо:

 

"Ние всички сме работодатели на всички, които работят в държаваната администрация. Ние всички сме работодоатели на Бойко Борисов. Ние всикич трябва да ги накраме да работят за нас.", заяви адв. Албена Белянова пред протестиращите.

 

20:00 -  пред събралото се множество говори Антон Николов, едино от младежите, които пострадаха от дйствията на полицият срещу демонстрантите. Малко преди това той бе гост в бТВ и разказа подробно за случилото се с него и приятелката му. Вижте какво каза той ТУК. Николов призова хората да не се страхуват.

 

19:40 - Един от организаторите на протеста адв. Николай Хаджигенов говори пред протестиращите.

"Трябва да принудим властта да отиде в канала насила.

От Европа утре ще дойдат няколко стотин души. КТ „Подкрепа“, един от най-големите синдикати подкрепи протестите, подкрепи нас. Гласът на гражданите трябва да  бъде чут.

За да има смисъл това което правим сега трябва гласуването ни да е различно. Трябва да има електронно гласуване.

Когато стигнем да изборите, те трябва да са максимално прозрачни и честни. Всеки може да сложи камера във всяка една секция.", заяви юристът.

 

Той прочете декларация от името на протестиращите, с която гражданите искат оставката на министър председателят Бойко Борисов и цялото правителство.

 

Бе обявено, че по-късно ще бъде публикувана в социалните медии програмата за утрешните действия.

От утре организаторите на протестите срещу правителството втвърдяват подхода с блокиране на парламента, съдебната палата и ключови институции и транспортни трасета.

 

Ето още кадри от пл. "Независимост" в момента:

 

 

 


.

.

.

.

.

.


.
.

.

.

 

 

.

.
Снимка: БГНЕС

 

Протестът във Варна отново е многолюден.

 

 

През днешния ден протест на българи имаше в много градове в различни държави в Европа. Ето някои от местата, където се събраха сънародници с искане за оставка на правителството.

 

Българите в Брюксел ТУК.


.

 

Протести днес имаше в Кьолн, Майнхайм.

Българите в Мюнхен и Нюрберг може да видите  ТУК.


.

 

Кадрите от Мюнхен ни изпрати Теодора Спасова.


.

.

.

 

Българите в Берлин също са на протест.

 

Ето и  българите в Виена

 

 

 

Българите в Нова Зеландия също на на протест.

 

В Торонто също има протестиращи българи.

 

Очаквайте подробности.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 20| 5875 |19.07.2020 Социолог: Протестите и техният резултат са началото, а не краят . 24| 6828 |19.07.2020 Активист на ГЕРБ опита да прегази протестиращи . 27| 6057 |19.07.2020 Еuronews: Защо България е погълната от ежедневните антиправителствени протести? . 9| 5255 |19.07.2020 Адв. Белянова: Пишете им със снимки и видеа от протестите. Нали искат да ни чуят и видят

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads