Реклама / Ads
27| 5879 |19.07.2020 НОВИНИ

Антон Николов, IT мениджър, бит на протестите: Има светлина в тунела. Всеки ден съм на площада

.
Антон Николов
Приятелката ми Цвети викаше към полицаите „Как може!“ след като бе съборено на земята и извлечено първото момче, което се вижда на кадрите, че е с карирана риза. Това се вижда и на кадрите, че тя вика към на полицаите, заради действията им. Тя е много емоционална и беше в шок от това, че полицаите така събориха и влачиха по земята едно момче. От кадрите се вижда, че тя е с клин и спортно бюстие, не носи никакви предмети и с нищо не е заплаха.
 

Личната й карта и вещите й дори бяха в моята чанта. Тя беше по-напред от мен и полицаите първо нея издърпа. Около 50 метра влачиха мен по гръб. Едно момче с бяла тениска се вижда от кадрите - това съм аз. Извлачиха ме до колоните. Един от полицаите беше много амбициран да ме рита по лелия бъбрек.  

Цвети също я влачиха и я дърпаха за косата и потника. Тя беше единственото момиче, което бе задържано. Видях светкавицата, когато я снимаха. Видях, че я снимат с периферното си зрение, защото бях проснат по очи. Бях много афектиран от това, бях забравил, че  лежа и че са ми посягали и попитах защо я снимат. Отговорът беше две три силни настъпвания по гърба ми.

 

Това разказа в предаването "120 минути" по бТВ Антон Николов, едно от момечетата, което бе задърано и видимо от множестовот клипове бито от полицията на площада по време на протестите на 10 юли.

 

Николов разказа още, че бил  Евгени Марчев, който преди ден разказа за случилото се с Цвети и Антон, от зад колоните на площада до неговото влизане в „Пирогов“.  "

 

Това са близо 10 часа. Той се оплакваше, че не може да диша и дишането му видимо беше затруднено. Имаше удари по главата отзад, по лицето не. 

 

Не познавах никой от хората, с които попаднахме в тази ситуация.

Работя в IT компания от 5 години, мениджър съм в компанията. Другите момчета не съм сигурен с какво се занимават, не съм говорил с всички, защото бяхме в отделни килии, но те всички са съвсем нормални хора. Всички момчета, с които бяхме задържани заедно, до колкото знам, нямат нито някакви криминални прояви, нито сблъсък с полиция преди това.

 

Обяснявам си го, че сме били на лошото място в лош момент. Имаше хора, които хвърляха бутилки, беше изкъртен и един пътен знак. Имаше провокатори. Ние бяхме между провокаторите и полицията.

 

Хората не са враг на полицията и полицията не е враг на хората. Сигурен съм, че има много полицаи, които също биха били сред протестиращите. Нека хората протестират мирно. Има светлина в тунела.  Ако някой види провокатор,  нека да отиде и да съобщи на органите на реда. Мисля, че това е правилния начин.

 

Всеки ден, в който мога, съм на протестите. Сега отново отивам на площада, каза в края на разговора Николов.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 27| 9389 |16.07.2020 Антон Златанов въртя, сука, но не каза нищо за момчетата на Каратиста, пратени на протестите . 11| 7624 |05.07.2020 Антония Първанова: Цялото ми семейство преживяхме коронавируса без паника . 2| 4712 |02.07.2020 Антон Кутев: Изнасянето на записи и чатове нарушава презумпцията за невинност . 5| 7077 |26.06.2020 Антон Станков: Главният прокурор има политическо поведение

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads