Реклама / Ads
2| 2672 |25.06.2024 НОВИНИ

"Момче бършело кръвта ми, за да го прикрие". Говори жертва на бившия шофьор в МВР болница, който уби украинка

.
Мила Пейкова
Говори една от жените, които твърди, че е жестоко пребита от Орлин Гигов. В понеделник стана ясно, че бившият шофьор в МВР болница, извършил серия от побои в условията на домашно насилие, е задържан за убийство. Става въпрос за украинската гражданка, която мъжът преби и изхвърли гола и боса през 2023 г.
 

Пред камерата на NOVA застава Мила Пейкова, която по думите ѝ, също е била негова жертва. През годините тя многократно се опитвала да привлече вниманието на институциите, за да не се стигне до фатален инцидент. Пострадалата води дълга съдебна битка, но без успех. 





„След като през 2020 г. на Бъдни вечер бях пребита, сутринта отидох в „Пирогов”. Викнаха ме от 7-мо Районно управление, за да подам жалба".

 

„Криминална полиция” отишла в дома му. Там някакво момче бършело кръвта ми, за да го прикрие. Задържаха го за 24 часа. Делото беше отлагано много пъти. Определиха счупения ми нос като лека телесна повреда. Решението на съда беше 5000 лв. глоба и една година условно с изпитателен срок в следващите четири. Той я обжалва и накрая остана само със санкцията. В едно от първите си интервюта казах „Трябва ли да умре някой, за да ми обърнат внимание". Оказах се пророк”, сподели жертвата.

 

По думите ѝ мъжът многократно ѝ предлагал пари, за да се откаже от показанията си. Мила разказа и, че преди време се е опитвала да се свърже с украинката, за да я подкрепи и да излезе от капана на насилието.

 

„Писахме си смс-и, но тя ме отблъсна. Явно е била под негово влияние. Ако не беше моето семейство, трудно щях да издържа тази борба”, допълни жената.





Бившият шофьор в МВР болница, се оказа системен насилник. Орлин Гигов през 2023 г. изхвърли от жилищен блок в кв. “Хаджи Димитър” в столицата гола, боса и обезобразена украинка, а после се барикадира. Интересното е, че срещу него са повдигани редица обвинения, бил е осъждан, полицията го познава, но жертвите му продължават да растат.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 10598 |25.06.2024 Софийска вода“ временно ще прекъсне водоснабдяването в част ж.к. „Надежда“ I и ж.к. „Триъгълника-Надежда“ . 9| 2917 |25.06.2024 "Възраждане" на консултации при Радев. Костадинов бързо изчерпа темата за кабинет, заговори за църквата /видео/ . 1| 2494 |25.06.2024 Над 65 млн. евро за енергетика получава България от ЕС . 0| 2343 |25.06.2024 От пожарната са регистрирали над 1000 произшествия повече тази година

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads