Реклама / Ads
63| 8280 |25.08.2020 НОВИНИ

Ден 48! Протестиращите ”нахраниха” властта с вмирисана риба /снимки, видео/

.
Рибата пред МС Източник: Снимка Венци Мицов
Пореден ден на недоволство от управлението на кабинета „Борисов 3“ и главния прокурор Иван Гешев.
 

21,20 часа

След като изслушаха химна, протестиращите се отправиха към блокадата на Орлов мост, скандирайки "Оставка". 

 

Снимка: Деян Неделчев .


.

 

21,15 часа

Николай Хаджигенов: Ние не сме стадо, Борисов! На 2 септември призовавам да носите  бели тениски с надпис: "Мутри, вън“. Ако не искате тениски, просто се облечете в бяло. Не пречи да вземете от пазара домати, картофи, яйца. Нашата работа е да им кажем: „Мутри, вън!“.

 

21, 10 часа

Велислав Минеков: "Още един ден на нашето търпение мина. Няма да е лесно. Тук ще сме всеки ден. На 2 септември ви обещавам, че ще ги пометем.  Тиквата и каскета и двамата са тръгнали от милиционерското училище. Пожарникарят не би могъл и цигара да загаси, камо ли държава да управлява. Ние сме стадо, така ли, ела тук нещастнико, глутницата ще те посрещне. Скъпи приятели, събирайте сили всеки ден. Трябва да покажем, че ще сме тук, докато няма оставка".


.

 

20,50 часа:

Росен Миленов: "48 дни водим битка да си върнем държавата от престъпниците. Във властта влизат все по-нагли и прости хора, които са срам за българската нация. Държавната мутра е страхливеца, който се крие зад прокуратурата и службите. Всичко това се случи пред нашите погледи. В България не е имало демокрация. У нас се наложи олигархичния модел. Над върховенството на закона стои Делян Пеевски. Над България трябва да стои българският народ. Българи, не трябва да се страхувате. 11 години съм бил в службите. Тези хора съсипаха цялата държава и прокудиха младите българи навън. На 2 септември тази сган трябва да се измете. Върховенство на закона означава престъпниците да влязат в затвора".

 


.

 

20,40 часа:

Мика Зайкова: "Радвам се, че съм тук, защото българите се събудиха и ще потърсят правата си. Искам да се възмутя от евролицемерието на ЕК, които са слепи и изобщо не реагират на протестите у нас. Те подкрепят едни мафиот. Борисов и Лукашенко се учат от един наръчник. Евролицемерите ще трябва да отговарят пред гражданите на Европа, че поддържат мафията у нас и че няма върховенство на закона".

 


.

 

20,30 часа

Десетки колограми вмирисана риба беше изсипана под прозорците на МС. Малко преди това Арман Бабикян от "Отровното трио" заяви: Г-н Борисов, да не се подхлъзнете, като отивате на работа. Един богочовек някога нахрани хората с един хляб и няколко риби. А рибата се вмирисва от главата. А главата е там. Сега ще ги нахраним”.

 


.

 

Лошото време днес създаде проблеми на блокадите, тъй като бурята разруши част от палатките. Хората обаче започнаха да  възстановяват щетите. Основната цел на протеста продължава да бъдат оставките на Борисов и Гешев. Обсъжда се организацията за 2 септември, за когато е насрочено  Национално всеобщо въстание. Има предложение протестиращите да имат дрес код.

 

Протестите във Варна също не стихват. Хората замеряха с яйца и домати сградата на НФСБ заради думите на депутата от същата партия Валентин Касабов, който в тв интервю каза днес: „Страшното е, когато стадото решава и в един момент се вземе за глутница. Крайно време е собственикът - овчарят, да размаха тоягата и да вкара стадото в кошарата!“.

 

Гледайте ТУК на живо от фейсбук страницата на "Банкеръ"!

 

На Румънското посолство се събраха около 5-6 човека на контрапротест. Групата беше предвождана от ММА-боеца Стъки. Комичното е, че в жълта медия, близка до властта написаха как на посолството има "мощно присъствие", което чака да се саморазправи с "метежниците". 

 

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 5| 5266 |25.08.2020 Бурята в София събори палатките на протестиращите пред Софийския университет . 63| 8268 |25.08.2020 “Патриот” за протестиращите: Стадо, взело се за глутница /видео/ . 13| 5285 |23.08.2020 Властта увеличава предизборно студентските стипендии с 20% . 28| 10886 |23.08.2020 Н. Марков: От 1500 свещеници само отец Дионисий е сред протестиращите

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads