Реклама / Ads
5| 4230 |04.03.2019 НОВИНИ

В България идва руският премиер Дмитрий Медведев

.
Дмитрий Медведев
Председателят на правителството на Руската федерация Дмитрий Медведев пристига днес на двудневно официално посещение в България. Заедно с него идват министри и представители и на руския бизнес.
 

Председателят на правителството на Руската федерация Дмитрий Медведев пристига днес на двудневно официално посещение в България. Визитата на руския министър-председател ще започне с церемония по официалното му посрещане от премиера Бойко Борисов на пл. "Св. Александър Невски".

 

Премиерите Борисов и Медведев ще проведат разговор на четири очи в сградата на Министерския съвет, последван от пленарна среща на двете делегации. Основните теми, които ще бъдат обсъдени между българската и руската страна, са свързани със сътрудничеството в енергетиката, икономиката и туризма.

 

Президентът Румен Радев ще приеме днес на "Дондуков" 2 министър-председателя на Руската федерация Дмитрий Медведев. Държавният глава и гостът ще разговарят на четири очи, след което са предвидени пленарни разговори на двете официални делегации.

 

С делегацията на председателя на руското правителство Дмитрий Медведев в София ще пристигнат ключови министри, които работят с България. В делегацията ще бъдат включени и представители и на руския бизнес.

 

Извънредния и пълномощен посланик на Русия в България Анатолий Макаров съобщава, че ще бъдат подписани няколко документа, в това число и двустранно споразумение за социално осигуряване. Той отбеляза, че едва ли ще има подписване по газовите проекти, понеже е рано.

 

По време на официалното посещение ще бъдат обсъдени актуални въпроси на търговско-икономическите отношения, на инвестициите, от научно-техническата област, културно-хуманитарни въпроси, както и осъществяването на съвместни проекти в енергетиката, промишлеността, селското стопанство, туризма.

 

Във вторник Дмитрий Медведев и Бойко Борисов ще открият туристически форум. Ще бъдат подписани и конкретни документи. Тяхното съдържание засега не е известно.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 6| 5227 |03.03.2019 Анализатор: Румънското лоби на властимащите е помолило България да гласува срещу Лаура Кьовеши . 2| 3868 |03.03.2019 Калоян Паргов: С нашата вяра и обич България ще оцелее, въпреки всичко . 24| 16140 |03.03.2019 Александър Морфов: Искам да освободя България от лумпените, които дерибействат вече 30 години . 0| 4200 |02.03.2019 Воини ще участват в честванията за Освобождението на България на Шипка

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads