Реклама / Ads

0| 2720 |23.03.2022 НОВИНИ

Очакват се инвестиции на стойност около 1 млрд. долара в енергетиката

.
Източник: Министерство на енергетиката
В присъствието на министър-председателя Кирил Петков днес министърът на енергетиката Александър Николов подписа Меморандум за сътрудничество с Gemcorp Capital Management Ltd. и IP3 Corporation. Документът регламентира сътрудничеството между страните относно планирането и изпълнението на проекти за производство на чиста енергия, алтернативни и стратегически доставки на газ, сигурност на енергоснабдяването, чиста енергия, развитие на ядрената енергетика.

Осигуряването на алтернативни, стабилни и достъпни газови доставки за страната, повишаването на регионалната енергийна сигурност и защита на критичната енергийна инфраструктура, развитието на проекти за използване на нисковъглеродни технологии за подкрепа на прехода към зелена енергия, проучванията за изграждане на хибриден индустриален комплекс на територията на „Марица Изток“, както и развитието на устойчиви планове за използване и управление на ядреното гориво са сред стратегическите области на партньорство, предвидени в Меморандума.

 

В резултат на това партньорство в България се очакват инвестиции на стойност около 1 млрд. долара, стана ясно по време на подписването на документа, съобщиха от Министерството на енергетиката.

 

Въпреки риска, свързан с военните действия в Украйна, чуждите инвеститори оценяват високо действията на правителството в подкрепа на бизнеса, изтъкна министър Николов. Той изрази очакванията си тази оценка да се материализира в конкретни инвестиции за развитие на българската енергетика.

 

Представителите на Gemcorp Capital Management Ltd. и IP3 Corporation изразиха убеждението си, че българското правителство върви в правилната посока в борбата срещу корупцията и създаването на благоприятен инвестиционен климат. По техните думи, благодарение на сътрудничеството помежду ни, нашата страна има уникален шанс да развие енергийната си инфраструктура в синхрон с най-добрите технологични решения за това.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads

ОЩЕ ПО ТЕМАТА

. 0| 2679 |18.03.2022 Разпитват Борисов, симпатизанти на ГЕРБ очакват да го пуснат . 0| 4388 |12.03.2022 Киев под обсада, руската армия настъпва, очакват се улични боеве . 0| 2525 |01.03.2022 Разпитват директора на Агенцията по инвестициите за ”златните паспорти” . 0| 2630 |28.02.2022 Очакват се преговори между Путин и Зеленски тази сутрин
Реклама / Ads
Реклама / Ads
Реклама / Ads
БЛОГОВЕ