Реклама / Ads
14| 4869 |15.07.2011 НОВИНИ

Българо-френски екипи ще ловят мафиоти

.
Цветан Цветанов
Министър Цветан Цветанов се срещна с посланика на Република Франция у нас Н.Пр. Филип Отие, за да обсъдят проблеми, свързано с бъдещото сътрудниество между двете страни в областта на сигурността, съобщиха от пресцентъра на МВР.
 

Българският вътрешен министър връчи на ръководителя на френската мисия проект на Протокол за сътрудничество между министерствата на вътрешните работи на двете страни, съобщава "Фокус". С документа ще се реализира инициативата за сформиране на българо-френски екипи за провеждане на съвместни операции. В изпълнение на двустранните договорености министър Цветан Цветанов и Н.Пр. Филип Отие, посланик на Република Франция в България, подписаха писмо за назначаването на новия, трети по ред, френски съветник в Министерството на вътрешните работи. Очаква се той да пристигне в началото на месец август 2011 г.

В контекста на отличното сътрудничество между вътрешните ведомства на България и Франция, включването на френски съветник в екипа на българския министър на вътрешните работи е вече традиционно. Мандатът на предишния експерт приключи през 2010 г.

Новият френски експерт ще подпомага екипа на ръководството на МВР при изготвянето и развитието на стратегическата политика за сигурност в контекста на европейското законодателство. Той ще бъде натоварен също със задачата да представя френския опит в областта на борбата с организираната престъпност и усъвършенстването на дейностите на полицията. Съветникът ще подпомага и компетентните структури на българското министерство при превенцията на корупцията и укрепване капацитета за анализ и противодействие на корупционни практики. Той ще се включи и в работата на Държавно-обществената комисия по превенция на престъпността, както и в тази на Националния съвет по миграционна политика.

По време на срещата, в продължение на договореностите от двустранните разговори при посещението в България през април т. г. на министъра на вътрешните работи на Франция, министър Цветанов връчи на френската страна проект на Протокол за сътрудничество между министерствата на вътрешните работи на България и на Франция. Протоколът ще даде възможност да бъде осъществена инициативата на двамата министри за сформиране на българо-френски екипи за провеждане на съвместни операции на ГКПП Капитан Андреево и ГКПП Калотина.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 4906 |30.03.2011 Антимафиоти удариха крайморски наркодилъри . 3| 4820 |18.03.2011 Антимафиоти тарашaт имоти на дупнишкия кмет . 2| 4764 |16.02.2011 Антимафиоти разбиха група ощетила хазната с 200 хил. лв . 2| 5101 |15.02.2011 200 мастербокса цигари иззеха антимафиотите в Русе

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads