Реклама / Ads
11| 2960 |24.02.2024 НОВИНИ

Българският парламент: "България е с вас! Слава на Украйна" /видео/

.
Източник: БГНЕС
Около 19:00 часва тази вечер сградата на Народното събрание на България бе осветена в цветовете на украинското знаме по повод втората годишнина от началото на войната в Украйна. "Слава на Украйна, слава на героите", четяхме по фасадара на българския парламент.
 

От 18:00 до 24:00 часа цветовете на украинския флаг ще осветят и Министерския съвет по повод втората годишнина от войната на Русия срещу Украйна и десетата годишнина от анексирането на полуостров Крим. Инициативата е на министъра на отбраната Тодор Тагарев и е подкрепена от министър-председателя акад. Николай Денков, посочиха от правителствената информационна служба.





Украинският флаг се появи днес и върху Министерството на отбраната:


.

На 24 февруари 2024 година стават точно две пълни години от пълнощабното руското нахлуване в независима Украйна. През същата година Руската федерация вече 10 години ще е проливала украинска кръв на украинска земя, 10 години незаконно ще е анексирала Крим.

 

Ето какво написаха от посолството по-рано днес във Facebook:

 

"Изминаха две години от деня, в който Русия започна пълномащабно нахлуване в Украйна - ден, който не само промени новата история на страната ни, но и повлия на историята на целия европейски континент и света.


В момента руската пълномащабна инвазия на украинска територия е придружена от широкомащабно нарушаване на международното хуманитарно право и международното право и правата на човека, унищожаване на градове и села, множество жертви сред цивилното население, изтезания, хиляди убити и ранени.

 

Русия трябва и ще бъде отговорна за своите военни престъпления – изправянето на военни и политически престъпници пред правосъдието е неизбежно.

 

Никоя друга страна не иска мир повече от Украйна. Украинците обаче знаят, че пътят към истинския и справедлив мир лежи през успеха на бойното поле и пълното изтегляне на руските войски от Украйна.

 

Благодарни сме на всяка нация, всеки лидер и всеки народ, който ни подкрепя.

 

Вярвайте в Украйна - с общи усилия ще възстановим напълно териториалната цялост и мира в Украйна и Европа.


Слава на Украйна!".

 

ФрогНюз




Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 5| 5713 |24.02.2024 Бойко Станкушев, АКФ: Пепи Еврото и Нотариуса вероятно са станали опасни за покровителите си . 7| 3046 |24.02.2024 Йордан Терзийски, ПП–ДБ: Борисов не е чел - не предлагаме 50:50 в регулаторите, а поделяне на отговорности . 0| 2796 |24.02.2024 Президентът Зеленски: Приближихме се до победата със 730 дни /видео/ . 3| 2934 |24.02.2024 Надежда Нейнски: Правителството трябва да има единна вътрешна и външна политика

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads