Реклама / Ads
0| 5707 |12.03.2007 НОВИНИ

Българските медицински сестри няма да бъдат екзекутирани, независимо от решението на съда

.
Това заявява категорично световноизвестният адвокат Джовани ди Стефано, който е помолил лично Кадафи в писмо да не се изпълняват смъртните присъди.
 
Българските медицински сестри няма да бъдат екзекутирани. Това заяви за Дарик радио световноизвестният адвокат Джовани ди Стефано. Преди две седмици бившият защитник на Саддам Хюсейн е изпратил писмо до либийския лидер Муамар Кадафи, в което го моли, каквото и да бъде решението на Върховния либийски съд, петте медицински сестри да не бъдат убити. „Получих революционния отговор от либийското правителство. То потвърди, че сестрите няма да бъдат убити. Следващата ми стъпка ще бъде да се срещна с полковник Кадафи и да го помоля да освободи безусловно българските медици и мисля, че ще успея”, заяви адвокат Джовани ди Стефано. Според него българското правителство не е успяло да намери правилния тон в преговорите с либийските власти. Според адвокат Джовани ди Стефано делото е продължило прекалено дълго и това е тактическа грешка. „Направих това съобщение, когато бях в Багдад. Това е плод на усилията, които положих спрямо либийското правителство. А либийското правителство ми потвърди, че каквото и да се случи по време на съдебното заседание, решението на съда ще бъде, че петте български медицински сестри няма да бъдат екзекутирани”, разказа Ди Стефано. „Никога не съм казвал, че съм говорил лично с Кадафи. Нека това да е ясно. Въпреки, че не е изключено да стане. Става въпрос за информация, която съм получил от либийското правителство, от мои източници от либийското правителство в отговор на писмото ми до Муамар Кадафи. И отговорът беше, че българските медицински сестри няма да бъдат екзекутирани. Без значение какво решение ще вземе съдът”, допълни адвокатът. Джовани ди Стефано обясни, че не е изключено да се срещне с Кадафи, защото е адвокатът на Терик Азис и други приятели на Муамар Кадафи. Не е без значение, че либийското правителство винаги е подкрепяло всички адвокати, които са работели за Саддам Хюсейн, какъвто е и самият Ди Стефано. Либийските власти продължават да подкрепят работата им. "Ето защо написах въпросното писмо преди две седмици до Негово превъзходителство Муамар Кадафи", обяснява той. „Аз получих отговор, че каквото и да се случи в съда, сестрите няма да бъдат убити. И докато съдът вземе това решение, аз ще отида в Триполи и ще помоля лично полковник Кадафи да ги освободи без условия и те да се върнат в страната си. Заставам зад това обещание. Нямам представа дали Кадафи ще се съгласи напълно да ги освободи, но ще се опитам”, каза Ди Стефано.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 5723 |27.05.2007 Медсестрите ни в Либия не искат да ходят в съда днес . 0| 6063 |23.04.2007 Външните министри на ЕС взимат отношение по казуса с българските медици . 0| 4985 |08.05.2007 Майкъл Хъмфрис: Не можем да поемем отговорността на българските власти . 0| 5383 |13.05.2007 Стачната готовност на транспортните работници остава, решението взимат днес

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads