Реклама / Ads
62| 21446 |12.11.2020 ГЛАСЪТ

Балтов, виж каква маркировка! Нищо, че нямаме лекари и здравна система

.
Бойко Борисов
Балтов, гледай каква маркировка! Всичко това са нови мостове, Балтов! Всичко е построено в тия месеци, докато върви пандемията. Благодарение на лекарите!
 

Това са думи на премиера Бойко Борисов. Очаквах, че стената ми във Facebook ще бъде залята от нова порция инспекции, включвания на живо, обиколки с джипа, след като премиерът пребори COVID-19 и бе пуснат като волна птица да обикаля из страната. Но не очаквах да е толкова циничен. Грешката може би е моя.

 

“Балтов, гледай каква маркировка”, каза Борисов. Прекъсна директорът на УМБАЛСМ “Пирогов”, докато той говореше за здравната система. Да, същата онази, която в момента се сплесква още повече под натиска на епидемията. Онази, чиито дефицити стават все по-трудни за замитане под килима. Защото COVID-19 го издърпа изпод краката ни.






Виж, Балтов - маркировка за чудо и приказ! Пътища да има в тая страна. Нищо, че здравната система издиша, лекарите са на предела на силите си, нямаме достатъчно човешки ресурс, липсват легла, болниците са запълнени. Но виж само каква маркировка, Балтов! С нея не можеш да лекуваш пациентите си, но е хубава, нали?


.
здравният министър проф. Костадин Ангелов и директорът на УМБАЛСМ "Пирогов" - проф. Асен Балтов

 

Хубава е, господин премиер. Хубаво щеше да е също тия проекти да се замразяят, докато трае епидемията. Да се използват средства, за да да се подготвим за онова, което цяло лято идваше, беше на прага ни и сега влезе в домовете на всички - пикът на COVID-19.

 

Хубаво щеше да е още, господин Борисов, ако не бяхте толкова циничен и не сочехте с пръст къде са отишли парите за здравеопазване през тези месеци. Гордо заявихте, че държавата не е спряла работа. Не е, господин премиер. Но лекарите скоро може и да спрат да работят. Защото те не са като тракторите и имат предел. Но вие лекувайте хората с пътната маркировка. Балтов, виж колко е хубава! Не ли? И какво да ви отговори професорът?

 

Джесика Вълчева

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 50| 12264 |11.11.2020 Мутрите вътре не харесват ”Мутри, вън”, верни докрай на мутрочекмеджето . 55| 21918 |10.11.2020 Кратък курс по истина за проф. Костадин Ангелов . 30| 29899 |10.11.2020 Автоголовете на премиерския ПР сочат остра шизофрения . 27| 31222 |08.11.2020 Мария Цънцарова стана повод... Те са неудобни, мразят ги, но са лъч в мрака

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads