Реклама / Ads
12| 8213 |20.12.2022 НАРОДЕН ГЛАС

Банкерът Хампарцумян за инфлацията, за кабинета и еврото, баба Гицка и Борис Първи

.
Левон Хампарцумян
„Решението да влезем в Еврозоната е отпреди 20 години. Ние вървим по този път – понякога бавно, понякога бързо. Сега вече е време за определени действия – Министерство на финансите, Министерство на икономиката, БНБ. МФ и парламентът трябва да направят бюджет, който да не е свръхдефицитен. Това да питаме баба Гицка дали иска еврото – според мен не е добра идея, защото тя не разбира какво я питаме.” Това заяви банкерът Левон Хампарцумян.
 

Представяте ли си княз Борис Първи да пита дали да въведе християнството? Мисля, че все пак е взел добро решение”, допълни той пред Нова телевизия.


Нормалният човек да не изпада в ступор, че нещо лошо го очаква. Под стрес взимаме грешни решения. Нашите очаквания например за последствията от Ковид бяха по-страшни, отколкото реалността. Това заяви в ефира на Нова телевизия банкетър Левон Хампарцумян.

 

„Българската икономика през 2022 г. ще бъде пораснала с няколко процента. Хората имат заетост, има експорт, реколтата беше добра”, смята той.

 

„Страшно е, когато имаш руснаци, които имат танкове, ракети и нападат хора. Слава богу, те са малко по-далеч, засега. Ние бихме могли да се противопоставим – те директно не ни влияят върху растежа”, каза още той-

 

Според него е очевидно, че можем без редовен кабинет, като посочи, че вече две години го правим.


„Нещата поскъпват – инфлацията е факт. Трябва да се избегнат покупки, които бихме могли да отложим, за да имаме буфер от средства и да компенсира промяната в цените, отоплителния сезон и т.н. Затрудненият кредитополучател първо трябва не да ходи на врачки , а да иде в институцията, която му е дала средствата, и да намери начин обслужването на кредита да е поносимо”, каза още той.

 

Няма да са страшни следващите 12 месеца, смята той, и допълни: „Трябва да празнуваме спокойно, да сме солидарни и да сме готови за трудности, но да бъдем и уверени, че можем да се справим с тях, а не потиснати и обезверени. Никой няма да ни оправи – сами градим бъдещето и успеха си.”



Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 29280 |01.05.2022 Хампарцумян: След време „Газпром“ ще иска да пуснем малко и от техния газ по нашите тръби . 3| 7736 |08.01.2017 Хампарцумян: Политиците обичат да се снимат пред снегорини, дългосрочно затъваме . 44| 8099 |15.07.2014 Хампарцумян води с едни гърди за служебен премиер

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads