Реклама / Ads
82| 5245 |23.12.2013 НОВИНИ

Бареков: Има шанс да вкараме депутати в ЕП

.
Николай Бареков
Наши симпатизанти се организираха, за да помогнат на медиите и на г-н Кеворкян, за да се зададат на г-н Борисов едни въпроси. Защо не ходи на работа, защо не отговаря на въпроси за тъмното си минало, защо ходи само в НТВ, вместо това той пожела да коментира нашата партия.
 

Така коментира Николай Бареков по ТВ 7 за снощните събития пред Парк хотел "Москва", когато привърженици на „България без цензура" и Граждански контрол чакаха лидерът на ГЕРБ Бойко Борисо за телевизионното му участие при Кеворк Кеворкян. В същото време обаче  охрана на столично нощно заведение доведе други протестиращи, които да попречат на симпатизантите на „България без цензура" да се доближат до Борисов, коментира Бареков в блога си.
 

Трябва да се отбележи и това, че НТВ е единствената медия, която не ни дава правото на отговор. Те се направиха, че навън няма нищо. Когато бяхме пред БНТ, ни беше даден микрофон, бяхме отразени, но не и в НТВ, каза лидерът на „България без цензура".
 

„Агитката на ГЕРБ , бяха 5-6 депутати, Александър Ненков ги предвождаше, Валентин Николов, бившият шеф на АЕЦ „Козлодуй" и охраната на нощен клуб в София, която очевидно, че обслужва г-н Борисов. Две от момчетата са дошли при нашите симпатизанти и са казали, че одобряват нашите идеи, нямат работа там, но са ги заставили да отидат", каза Бареков.
 

Той разсея и твърденията на Борисов, че за него няма хора и кауза. „Зад Бареков има партия и тя е първата, която още преди да се е създала, има шанс да вкара депутати в ЕП и в Народното събрание, това не се е случвало нито при НДСВ, нито при ГЕРБ.

Направих справка в социологическите проучвания. Най-недоброжелателните ни дават 6% при 50 на сто избирателна активност. Има ли зад Бареков хора - ето ги: Рада Коджабашева, Десислава Балабанова и Стефан Кенов", каза Бареков - "това са тима от 307 човека, които дойдоха по собствена инициатива и се записаха в инициативния комитет".
 

„По отношение на каузата - ние сме в центъра и искаме да променим хода на българския преход, от това няма по-голяма кауза. Управление, което да е в полза на хората, а не на политиците", допълни новият политик.
 

Той каза, че новият политически субект си е поставил за цел деполитизацията на страната и че няма да назначава партийни кадри, както в момента правят БСП и ДПС, но хора като Румен Овчаров и Петър Димитров ще бъдат махнати от постовете им, защото те нямат място в управлението. Всичките тези реформатори, които са се обединили и са били 20 години в прехода и са работили както се вижда по демографската криза, те не могат да бъдат реформатори, коментира Рада Кождабашева.
 

Очевидно е, според нея, че на хората трябва да се даде шанс и той няма да е само чрез помощи, а и чрез възможности. „Ако някои хора имат нужда от социална подкрепа като пенсионерите, безработните, много е важно да се даде на хората да работят, да имат високи доходи и да се развива икономиката на базата на нови работни места", каза тя.
 

Няма още готово решение за името, каза Бареков. Лидерът ще е с малки правомощия, а повече ще имат ръководителите по места. Той добави, че в момента се преговаря с малките парти като ВМРО, Земеделски народен съюз, както и с граждански организации, като Граждански контрол и СИЛА. Ние можем да работим с всички, стига да са готови да минат през операция „Чисти ръце". „Ако тръгнем сега да търсим съюзници сред т.нар. големи партии, ще се превърнем в поредните патерици, които ще загинат катастрофално", каза Бареков.
 

Гражданското сдружение „България без цензура" ще бъде запазено, но то ще работи по социални проекти. На предстоящия конгрес ще има много новини, обеща той. Юристът Десислава Балабанова допълни, че се обсъжда варианта най-бедните да не плащат членски внос за партията. Не може да се стремим към демократична държава, а собствената ти партия да е недемократична, коментира Стефан Кенов. Той допълни, че бъдещата партия ще се стреми към една умерена политика, която да подпомага бизнеса и да премахва пречките, защото административният рекет, на който бяха подложени хората през последните години, беше чудовищен, допълни още той. Ако ние обещаваме надежда, тя е в това да не се краде, допълни той.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 67| 5204 |22.12.2013 Бареков: За 3 месеца качихме подкрепата си с 3% . 20| 5097 |10.12.2013 Бареков: Не ме е страх от неудобни въпроси . 62| 9435 |06.12.2013 Божидар Данев пред „Фрог нюз”: Преживеем ли зимата, икономиката ни има шанс . 109| 6677 |18.11.2013 Бареков: Аз съм незаобиколим фактор в българската политика

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads